Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС предлага промени, с които контролът върху шума се връща на общините

Политика

ДПС предлага промени, с които контролът върху шума се връща на общините

ДПС предлага промени, с които контролът върху шума се връща на общините - Tribune.bg
Снимка:

„Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски“, посочи Хамид Хамид

ДПС внесе законодателни промени, с които връща контрола върху шума на общините. Целта е да се спаси ресторантьорския бизнес по курортите ни. От движението предлагат да се промени настоящия Закона за защита от шума в околната среда.

„С внесения законопроект целим да преустановим пълното унищожаване на голяма част от дребния и среден бизнес, и по специално ресторантьорския по българското Черноморие. По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40%“, заяви в кулоарите на парламента Хамид Хамид.

„Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия постигнаха пълното унищожаване на този бизнес и голям отлив  от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превърнат в старчески домове. Искаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа затова внасяме нашият законопроект, който връща стария режим на действие и предоставя в ръцете на общините контрола за шума на открито“, подчерта Хамид.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС, промени

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети