Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Драгомир Стойнев: БСП е готова за управление

Политика

Драгомир Стойнев: БСП е готова за управление

Драгомир Стойнев: БСП е готова за управление - Tribune.bg
Снимка:

„Ще бъде срамно, ако отидем на избори март месец. Ще се работи в нелесни коалиции. БСП иска и е готова да управлява. И опозицията ще бъде част от взимането на решения, отиваме в нова политическа система, с плаващи мнозинства", заяви пред БНТ Драгомир Стойнев от БСП, който е заместник-председател на енергийната комисия в Народното събрание. 

Според него България трябва да има бюджет за следващата година. „Има опасение да не стане наддаване като на пазара и бюджетът да стане неизпълним“, поясни Стойнев и уточни, че левицата е подкрепила избора на Вежди Рашидов за председател на парламента, за да не се срине парламентаризмът и Народното събрание.

„За БСП е важно всеки да има право на избор, машинното гласуване не отпада. Остава правото на избор за хартия или машина“, допълни Драгомир Стойнев.

По думите му има възрастни хора, които са притеснени от машините, както и хора, които не са толкова образовани.

„Има съмнения за купен и корпоративен вот, въпреки въвеждането на машинното гласуване. Нека има центрове, където да се броят бюлетините“, добави Драгомир Стойнев и изрази надежда следващите парламентарни избори да не бъдат скоро.

Относно Плана за въвеждане на еврото Драгомир Стойнев коментира, че България трябва да гледа бъдещето и дали иска да бъде част от богатите държави.

„Ние искаме да видим дали 2024 година е правилната или 2025, или 2026. От този експертен дебат не трябва да се вадят политически дивиденти. Искаме да стане ясно какъв ще бъде икономическият ефект. Ние сме за еврото, но не точно в този момент", заяви Драгомир Стойнев.

Подчерта, че правителството трябва да вземе решение какви оръжия да изпраща на Украйна. Според Стойнев шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще заработи скоро. Депутатът е категоричен, че енергетиката в България е стабилна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети