Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Другата седмица украински специалисти идват у нас за разговори за ремонта на военна техника

Политика

Другата седмица украински специалисти идват у нас за разговори за ремонта на военна техника

Другата седмица украински специалисти идват у нас за разговори за ремонта на военна техника - Tribune.bg
Снимка:

Другата седмица у нас идват украински специалисти за разговори какви точно ремонти ще извършва България във връзка с решението за предоставянето на военно-техническа помощ на Украйна. Това заяви пред БНТ заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов:

„Имайте предвид, че още от социалистическо време в България е изграждана най-голямата способност за ремонт на бронетанкова техника във Варшавския договор. Това е системата на заводите „Терем”. Ние имаме седем завода, които са специализирани в различни дейности, така че още от следващата седмица ние започваме конкретни разговори, има техническа възможност да дойдат в България. Впрочем Словакия, но те имат граница с Украйна, Словакия вече започна ремонт на бронетанкова техника”.

Божилов поясни, че самолетите, с които се охранява българското въздушно пространство, са много стари и е трябвало да бъдат заменени още преди години. Той обаче подчерта, че българските машини не са приземени.

В следващите дни трябва да стане ясно и как ще продължи подкрепата за охрана на въздушното ни пространство.

Божилов нарече „фалшива новина“, че самолетите F-16 няма да пристигнат и ще бъдат предоставени на Украйна, а парите, платени от България по договора, ще ни бъдат върнати. Абсолютно фалшива новина, каза той. Самолетите ще дойдат в началото на 2025 г., посочи още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети