Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДСБ гласува доверие на ген. Атанасов, въпреки сериозната изборна загуба

Политика

ДСБ гласува доверие на ген. Атанасов, въпреки сериозната изборна загуба

ДСБ гласува доверие на ген. Атанасов, въпреки сериозната изборна загуба - Tribune.bg
Снимка:

Националното ръководство на „Демократи за силна България“ проведе заседание и обсъди изборните резултати. Партията дава „мандат и доверие“ на председателя на партията Атанас Атанасов, се посочва в съобщението. От ДСБ добавят:

„Отчитаме сериозната загуба на подкрепа на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България” на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока.

Националното ръководство на Демократи за силна България, като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на Демократична България и партньорите ни от Продължаваме промяната за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание.

Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 06.07.2024 г. , на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България” , ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава“, заключват оттам.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини
Хаос и безстопанственост: Тотото харчи 20 млн. лв. за реклама напълно безотчетно

Хаос и безстопанственост: Тотото харчи 20 млн. лв. за реклама напълно безотчетно

Екс Ел Медия отказва да каже как разходва 7 млн. лв., защото информацията е „чувствителна“ и може да увреди интересите ѝ. БНТ, БТВ и Нова ТВ без мотиви отказват да кажат до каква аудитория и с какъв ефект е достигнала рекламата на тотото за общо 13 млн. без ДДС

виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати