Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДСБ искат ЕНП да изключи партията на Виктор Орбан

Политика

ДСБ искат ЕНП да изключи партията на Виктор Орбан

ДСБ искат ЕНП да изключи партията на Виктор Орбан - Tribune.bg
Снимка:

Позицията за изключване на "Фидес" се затвърждавала и от писмо, в което Виктор Орбан търсил подкрепа от ДСБ

Демократи за силна България (ДСБ) настоява за изключването на партията на Виктор Орбан "Фидес" от Европейската народна партия (ЕНП). Позицията им е изпратена до председателя на ЕНП Жозеф Дол, става ясно от съобщение на сайта на ДСБ.

"Нашите аргументи са ясни и принципни, те произтичат от завета на основателите на ЕНП и създателите на ЕС, от нашия християндемократически възглед за човека и обществото, от стремежа ни за силна и единна Европа, от последователната ни борба за енергийна, стопанска и политическа независимост на народите в Източна Европа от режима в Кремъл", гласи писмото.

Според ДСБ през последните години Орбан се бил превърнал в лидер на политическа тенденция, обединяваща популисти и авторитарни националисти от различни европейски държави.

От ДСБ казват, че Орбан бил положил огромни лични усилия за проваляне на членството на Македония в ЕС и НАТО, дори дал убежище на Никола Груевски.

"Режимът в Будапеща, противно на националните традиции на унгарския народ и неговите стратегически интереси, се превърна в ключов съюзник на Владимир Путин в прокарване на неговите политики за разделяне и отслабване на ЕС", пишат ДСБ в позицията си.

ДСБ призовава и премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да подкрепят изключването на "Фидес" от ЕНП.

В писмото се допълва, че позицията за изключване на "Фидес" се затвърждавала и от писмо, получено на 2 март, в което Виктор Орбан търси подкрепа от ДСБ за ръководената от него партия в отговор на нарастващата вълна на негодувание. ДБС отбелязват, че писмото не давало гаранции, че поведението на "Фидес" ще се поправи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати