Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дунчев обвини БСП, че гледат на горите като на баница

Политика

Дунчев обвини БСП, че гледат на горите като на баница

Дунчев обвини БСП, че гледат на горите като на баница - Tribune.bg
Снимка:

 „Ние гоним прозрачност в министерство на земеделието, а стана ясно, че се крият данни. И днес съм задал въпрос, с който питам министър Иван Иванов кога ще ми отговори на четири искания по чл. 138 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за финансовите планове, за списъците с кадри, които са сменени, за списъци с дългосрочни договори. Т.е. този абсурд в Министерство на земеделието продължава“. Това заяви народният представител от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев в интервю пред „Дневник“.

Той е категоричен, че реформата предложена от ПП трябва да включва тотална прозрачност в горите,  защита на професионалистите, а не подмяната им с политически функционери.

„От ПП сме много активни на теми гори, на тема политики в горите, а в същото време управлението на горите е в друга политическа партия и това води до сериозно коалиционно напрежение, което трябва да се реши. Видимо ние сме супер активни, а всъщност топката и ножът са в друга партия“, подчерта той.

Дунчев обяви, че на горите се гледа като на една баница, а целта е тя да бъде овладяна партийно.

„Всеки иска да откъсне парче и да разпарцалила горската система, а това е  поредната стъпка в раздробяването и вероятно в един момент и приватизирането на държавните гори“, допълни той.

Запитан  дали има комуникация с министъра на земеделието Иван Иванов Дунчев отговори:

„Имаше няколко случая на комуникация в Комисията по земеделие по отношение на кадрите и на толерирането на директори, които видимо бяха уличени в схеми, а в същото време отстраняване  на директори, които помогнаха да бъдат разкрити схемите. Т.е. имаме една безпринципност в кадровата политика. Многократно молих за срещи с Нинова , защото на всички стана ясно, че всичко се спуска от централата, а не от министъра , което е абсурдно и за това помолих министъра  и премиерът да уредят една среща с Нинова и да видим как продължаваме работата в горите“, заяви Дунчев.

По думите му освобождаването на зам.- министъра на земеделието  е критичен знак за осъзнаването, че са необходими реформи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп