Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боксьорът Кубрат Пулев прави партия „Велика България“

Политика

Боксьорът Кубрат Пулев прави партия „Велика България“

Боксьорът Кубрат Пулев прави партия Велика България - Tribune.bg
Снимка:

Формацията ще участва на президентските избори през есента

Боксьорът Кубрат Пулев ще основе партия своя партия, наречена „Велика България“ два дни преди парламентарните избори, пише „24 часа“. Учредителното събрание е насрочено за 9 юли в столичния хотел „Маринела“.

Още на 2 май е приета учредителната покана за новата партия. По това време Пулев бе канен за кандидат депутат от бившия здравен министър Петър Москов.

Партията на Пулев няма да може да участва на парламентарните избори, но ще е регистрирана за президентските. 

Пред БГНЕС Пулев заяви, че смисълът бил „да избледнеят всички патриоти, които са се наредили и се стряскаха дали ще участвам на изборите. Смисълът е да има една истинска организация, която хората да припознаят и да има за цел успеха на българския народ“. Той обясни, че в новата партия ще бъдат включени хора, които обичат и милеят за България и имат визия за нейното развитие.

Пулев каза още, че няма амбиции да е президент. „Имам абсолютно всичко. Бог ми е дал толкова много. За мен е важно да се промени нещо. Бях малко дете, когато моят баща хокаше, когато гледаше телевизия. Нещата до ден-днешен не са се променили кой знае колко“. Пулев не иска след време той или днешните българи да се окажат на мястото на баща му и да хокат.

Той каза, че е далеч да мисли с кого би се коалирал „Аз съм човек, който променя нещата с любов. Българите трябва да заобичат себе си и да разберат, че са един уникален народ. Те трябва да се променят. Имаме уникални хора във всяка една сфера – лекари, учители и др. Те трябва да се изявят, а не да има шуробаджанащина, не да има човек на онзи, човек на този и т.н. Това не е правилно“, каза боксьорът.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети