Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Два отказа с писма до ДПС за втория мандат: ПП-ДБ и ИТН не искат да преговарят

Политика

Два отказа с писма до ДПС за втория мандат: ПП-ДБ и ИТН не искат да преговарят

Два отказа с писма до ДПС за втория мандат: ПП-ДБ и ИТН не искат да преговарят - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ и ИТН  пуснаха писма до ДПС, в които заявиха нежеланието си да участват в преговори за втория мандат с движението. Вчера съпредседателят Делян Пеевски заяви, че пусна официално запитване до всички партии без „Възраждане“  

Вече е факт и първият официален отговор - от ПП-ДБ разпространиха писмото си до Делян Пеевски, в което заявяват, че няма да преговарят за втория мандат, тъй като имат основни различия по 7 основни приоритета с ДПС. Посочват още, че в 50-ия парламент ще останат проевропейска и проатлантическа опозиция.

Минути след 12 часа ИТН също разпространи позиция, в която се казва, че са отговорили на изпратеното писмо от ДПС и няма да подкрепят правителство с втория мандат.

В писмото отговор се посочва, че ИТН са убедени, че само експертен кабинет, реализиран с третия мандат и широка парламентарна подкрепа, може да ни извади от политическата, социалната и икономическа криза, в която се намира страната.

Вчера от ГЕРБ категорично заявиха, че няма да подкрепят втори мандат при никакви условия. Решението на ГЕРБ остава непроменено и по отношение на третия мандат.

„Веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа. Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н - това не е разум, а политически инат. Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси. Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, заявявиха от ГЕРБ.

Отново във вторник и от БСП повториха, че няма да дадат подкрепа за втория мандат на ДПС. Във връзка с третата папка заявиха готовност да участват активно в процеса на диалог.

„Има решение на Националния съвет. Надявам се, че колегите от ДПС ще предложат по-различен подход от ГЕРБ в опита за реализация на втория мандат и ще потърсят по-широко съдействие от партиите, включително и под формата на диалог, а не на предварително зададени решения, които водят до бягане от отговорност”, посочи и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. „Имаме решение да не се подкрепи вторият мандат на ДПС”, допълни председателят на ПГ на партията Борислав Гуцанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети