Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Двама вицепремиери и осем министри на парламентарен контрол

Политика

Двама вицепремиери и осем министри на парламентарен контрол

Двама вицепремиери и осем министри на парламентарен контрол - Tribune.bg
Снимка:

Двама вицепремиери и осем министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът на икономическата и демографската политика Марияна Николов, която ще трябва да даде информация на народните представители за заплатите на администрацията в някои ведомства.

Веднага след нея ще отговаря заместник министър-председателят по правосъдната реформа Екатерина Захариева и министър на външните работи Екатерина Захариева. Към нея са адресирани три въпроса, които са пряко свързани със сътрудничеството между България и Европейския съюз в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията. Тя ще трябва да обясни подробно и какви за усилията на страната ни, които тя прилага, за да бъде прекратен мониторингът от страна на Европейската комисия, пише БГНЕС.

Възобновяване на приема на деца в детските градини и дистанционното обучение – с това са свързани въпросите, отправени към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Министърът на културата Боил Банов също отговаря на депутатски питания, отнасящи се до осигуряването на средства в областта на сценичните изкуства, безопасността при завръщането към нормален режим на работа на артистичните среди, както и за бъдещето на сградата на кино „Модерен театър“ на столичния булевард „Мария Луиза“.

Какви върви процедурата по избор на стратегически инвеститор за изграждане на АЕЦ „Белене“? На този въпрос ще трябва да отговори енергийният министър Теменужка Петкова.

Екоминистърът Емил Димитров пък ще трябва да обясни на депутатите как са се появили контейнерите с италиански отпадък на пристанищата във Варна и Бургас и как се стопанисва защитената местност „Кайлъка“.

Информация за безлихвените кредити до 1500 лева, които са една от мерките за преодоляване на икономическите последици от COVID-кризата, ще даде министърът на икономиката Емил Караниколов.

Спортният министър Красен Кралев ще дава информация за това как държавата подпомага на спорните клубове и федерации, а министърът на регионалното развитие Петя Аврамова за състоянието на обявената от Агенция „Пътна инфраструктура“ тръжна процедура за изработването на технически проект за Околовръстен път на Пловдив.

Последен в програмата на парламентарния контрол е правосъдният министър Данаил Кирилов, който ще трябва да разкрие пред депутатите повече подробности за одобрената от Министерския съвет Концепция за наказателна политика 2020 - 2025 и за влиянието ѝ върху законодателния процес.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети