Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Движение 21“ на Татяна Дончева няма да участва в предсрочните парламентарни избори

Политика

„Движение 21“ на Татяна Дончева няма да участва в предсрочните парламентарни избори

Движение 21 на Татяна Дончева няма да участва в предсрочните парламентарни избори - Tribune.bg
Снимка:

Политическа партия „Движение 21“ няма да се регистрира за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври, съобщиха от партията. Те ще се готвят за участие в местните избори и в изборите за 49-ото Народно събрание.

„Изборите на 2 октомври 2022 г. и мандатът на 48-ото Народно събрание ще бъдат междинни стъпки, част от необходимия период за осъзнаване на водещите политически партии на необходимостта от повече диалог и компромиси, за да се постигне стабилно управление“, се отбелязва в съобщението на „Движение 21“.

От партията посочват, че ще използва следващите месеци, за да положат основите и да участват активно в изграждането на солидно, дългосрочно политическо обединение, с реален капацитет ефективно да упражнява законодателната власт и да води управлението на страната.

„Необходима е нова политическа сила, която в Народното събрание, в правителството, както и в местните власти, да работи за подобряване жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства“, смятат от „Движение 21“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети