Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Движението през тунел „Железница“ тръгва през септември

Политика

Движението през тунел „Железница“ тръгва през септември

Движението през тунел Железница тръгва през септември - Tribune.bg
Снимка:

Борисов: Комунистите се дразнят на всичко, което правим

През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел „Железница“ на АМ „Струма“ и в целия участък от Благоевград до Симитли. Преди дни беше пробита и втората тръба на тунела. Това стана ясно по време на инспекция на премиера Бойко Борисов при пътното съоръжение.

„Магистрала „Струма“ трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция през 2004 година, но нашите опоненти нищо не бяха направили. Сега строим усилено и пред нас е едно уникално съоръжение. Чрез изграждането на тунела, на цялата АМ „Струма“, със скоростния път Ботевград-Видин“ -  от пристанищата на Гърция, през България за Румъния ще се пътува много по-бързо и удобно. На практика свързваме река Дунав и Солун  по този начин“, обяви министър-председателят по време на инспекцията.

Тунелът е прокопан с висока точност и без никакви отклонения. „Целият участък е много сложен, но нашите строители и инженери се справиха“, коментира Борисов.

„Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега не само у нас, но и на Балканите. По-голямата част от строителните дейности по него вече са приключили. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е около 2 км. Тунелът е снабден и с резервоар за противопожарни нужди, а също така и с два резервоара за токсични отпадъци. От южната му страна се изгражда и площадка за хеликоптер.

Съоръжението е изключително модерно. Разполага с множество електронни системи. Строят са предпортални площадки на северния портал и на южния му портал. Върху тях ще бъдат разположени част от отводнителната, водоснабдителната, дренажната система, електрическа разпределителна станция, технологични центрове, резервна дизел генераторна станция, технологичен център, система за видео и аудио управление, кабелни линии, стая за резервно ръчно управление на контролния център и други, обслужващи тунела. Навсякъде в него е прокаран и добър интернет.

„Комунистите се дразнят на всичко, което правим. Дори може някой протест  да организират срещу изграждането на тунел „Железница“. Ние ще продължим да работим, да строим, да обновяваме инфраструктурата и да помагаме на всяко едно населено място в България“, коментира Борисов.

„Колко години са назад и в страни – нека хората да си правят своя извод. Приказващи в България – колкото искаш. Ние показваме какво сме направили“, категоричен беше премиерът и изтъкна, че само след няколко месеца през планината ще се преминава лесно само за 2 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

гнус Хах, най-големия комунист Борисов пак предизборно започна да говори срещу комунисти. Отврат.
02.03.2021 11:05 / Отговор
Мда, Щатната мастия отново си пусна миризмата! "Най-големият комунист" строи най-дългия тунел в България, а вашата Рада Дълбоката, чудеса правеше от доноси , магистрала Струма да не се случи! Или бъркам нещо в политическата ти ориентация?
02.03.2021 11:40
БРАВО! ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!
02.03.2021 13:37 / Отговор
Циник Много е гот с чужда пита помен да правиш ! Да смяташ задължението си като благоволение от твоя страна е наглост и хомосексуализъм .
02.03.2021 15:40 / Отговор
Правосъдие Това е и моя"пита", която с удоволствие му претстъпвам за тези благини, бездарен болшевико!
02.03.2021 16:09
Татулова Надценяваш се с "циник", понеже предполага и интелект!
България има нужда от това да избира политици, които са преживели личната драма, че направеното от тях ще ги надживее!
Засега, освен Борисов няма друг, дано се появи, но е сигурно, че няма да е собственик на финансово и програмно закъсала кабеларка!
02.03.2021 17:02
Явно си наясно с "хомосексуализма"!
Борисов си го казваше просто... "Като е толкова лесно ,защо никой не го направи досега"! Ако не бяха крали толкова в синьо-червената мъгла, ако не им бяха спирали всички Еврофондове на Станишев и Орешарски, повтарям ...всички, сега те щяха да се разхождат и да отчитат "задължения"!
02.03.2021 15:47 / Отговор
Безработен гербаджия Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по–добре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират.
Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. С 86 % увеличиха ВСИЧКИТЕ пенсии (не мини и макси като сега)..... Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра!
А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по – добре. Защо става така??
02.03.2021 18:31 / Отговор
Хайде сега, селски номера , никога не си гласувал за ГЕРБ !А този пасквил сам ли го написа ,или ти го написаха!
02.03.2021 18:41

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети