Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Движението през тунел „Железница“ тръгва през септември

Политика

Движението през тунел „Железница“ тръгва през септември

Снимка:

Борисов: Комунистите се дразнят на всичко, което правим

През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел „Железница“ на АМ „Струма“ и в целия участък от Благоевград до Симитли. Преди дни беше пробита и втората тръба на тунела. Това стана ясно по време на инспекция на премиера Бойко Борисов при пътното съоръжение.

„Магистрала „Струма“ трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция през 2004 година, но нашите опоненти нищо не бяха направили. Сега строим усилено и пред нас е едно уникално съоръжение. Чрез изграждането на тунела, на цялата АМ „Струма“, със скоростния път Ботевград-Видин“ -  от пристанищата на Гърция, през България за Румъния ще се пътува много по-бързо и удобно. На практика свързваме река Дунав и Солун  по този начин“, обяви министър-председателят по време на инспекцията.

Тунелът е прокопан с висока точност и без никакви отклонения. „Целият участък е много сложен, но нашите строители и инженери се справиха“, коментира Борисов.

„Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега не само у нас, но и на Балканите. По-голямата част от строителните дейности по него вече са приключили. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е около 2 км. Тунелът е снабден и с резервоар за противопожарни нужди, а също така и с два резервоара за токсични отпадъци. От южната му страна се изгражда и площадка за хеликоптер.

Съоръжението е изключително модерно. Разполага с множество електронни системи. Строят са предпортални площадки на северния портал и на южния му портал. Върху тях ще бъдат разположени част от отводнителната, водоснабдителната, дренажната система, електрическа разпределителна станция, технологични центрове, резервна дизел генераторна станция, технологичен център, система за видео и аудио управление, кабелни линии, стая за резервно ръчно управление на контролния център и други, обслужващи тунела. Навсякъде в него е прокаран и добър интернет.

„Комунистите се дразнят на всичко, което правим. Дори може някой протест  да организират срещу изграждането на тунел „Железница“. Ние ще продължим да работим, да строим, да обновяваме инфраструктурата и да помагаме на всяко едно населено място в България“, коментира Борисов.

„Колко години са назад и в страни – нека хората да си правят своя извод. Приказващи в България – колкото искаш. Ние показваме какво сме направили“, категоричен беше премиерът и изтъкна, че само след няколко месеца през планината ще се преминава лесно само за 2 минути.  


Коментари (9)

гнус Хах, най-големия комунист Борисов пак предизборно започна да говори срещу комунисти. Отврат.
02.03.2021 11:05 / Отговор
Мда, Щатната мастия отново си пусна миризмата! "Най-големият комунист" строи най-дългия тунел в България, а вашата Рада Дълбоката, чудеса правеше от доноси , магистрала Струма да не се случи! Или бъркам нещо в политическата ти ориентация?
02.03.2021 11:40
БРАВО! ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!
02.03.2021 13:37 / Отговор
Циник Много е гот с чужда пита помен да правиш ! Да смяташ задължението си като благоволение от твоя страна е наглост и хомосексуализъм .
02.03.2021 15:40 / Отговор
Правосъдие Това е и моя"пита", която с удоволствие му претстъпвам за тези благини, бездарен болшевико!
02.03.2021 16:09
Татулова Надценяваш се с "циник", понеже предполага и интелект!
България има нужда от това да избира политици, които са преживели личната драма, че направеното от тях ще ги надживее!
Засега, освен Борисов няма друг, дано се появи, но е сигурно, че няма да е собственик на финансово и програмно закъсала кабеларка!
02.03.2021 17:02
Явно си наясно с "хомосексуализма"!
Борисов си го казваше просто... "Като е толкова лесно ,защо никой не го направи досега"! Ако не бяха крали толкова в синьо-червената мъгла, ако не им бяха спирали всички Еврофондове на Станишев и Орешарски, повтарям ...всички, сега те щяха да се разхождат и да отчитат "задължения"!
02.03.2021 15:47 / Отговор
Безработен гербаджия Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по–добре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират.
Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. С 86 % увеличиха ВСИЧКИТЕ пенсии (не мини и макси като сега)..... Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра!
А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по – добре. Защо става така??
02.03.2021 18:31 / Отговор
Хайде сега, селски номера , никога не си гласувал за ГЕРБ !А този пасквил сам ли го написа ,или ти го написаха!
02.03.2021 18:41

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още