Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Избирателите много скоро ще разберат, че политиката не е шоу

Политика

Джамбазки: Избирателите много скоро ще разберат, че политиката не е шоу

Снимка:

Евродепутатът изрази мнение, че новите формации в парламента вече са започнали да се отмятат от основните си предизборни идеи и обещания

Редно е новото мнозинство в парламента да излъчи стабилно правителство. Необходимо е да бъде избран Министерски съвет, който веднага да започне да управлява. Намираме се в здравна криза, предстоят важни икономически въпроси за решаване, както и сериозни външнополитически предизвикателства. Това коментира пред Радио Стара Загора евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той сподели, че е в интерес на ВМРО да се стигне до предсрочни избори през лятото, на които формацията да вземе реванш, но националният интерес е да има стабилно ново управление. 

„Загърбвайки нашия чисто егоистичен политически интерес, ние се надяваме и настояваме, така наречените партии на протеста, те имат заявена подкрепа от БСП и ДПС, нямат никакво оправдание, трябва да приключат с това шикалкавене и играене, тези стъпки иди ми, дойди ми, една напред, две назад. Надявам се бързо да са научили, че политиката не е игра, нито шоу, нито надуване на дудуци и вувузели пред прозорци и сгради, а е действие“, категоричен е евродепутатът. 

Джамбазки изрази мнение, че новите формации в парламента вече са започнали да се отмятат от основните си предизборни идеи и обещания, а избирателите много скоро ще разберат, че политиката не е шоу. Като пример той посочи отказа на „Има такъв народ“ да работи за въвеждането на мажоритарна избирателна система в рамките на 45-тото Народно събрание.       

                                                                                                                


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още