Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Пакетът „Мобилност 1“ умря и трябва да бъде забравен

Политика

Джамбазки: Пакетът „Мобилност 1“ умря и трябва да бъде забравен

Джамбазки: Пакетът Мобилност 1 умря и трябва да бъде забравен - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, заедно с неговите колеги, които работят по темата за Пакет „Мобилност 1”, изработиха и изпратиха на комисаря по транспорт писмо, в което мотивирано искат Пакетът да бъде свален от дневния ред на Европейската комисия като неприложим и застрашаващ икономиките ни.

Пакетът „Мобилност“ умря и трябва да бъде забравен, написа във „Фейсбук“ Джамбазки. И обоснова мотивите си: Борбата със заболяването предполага дисциплина, лична хигиена, лична отговорност. Затова - продължавайте да поддържате висока лична хигиена, бъдете отговорни, не се поддавайте на паника и фалшиви новини и пазете слабите, възрастните, уязвимите.

Успоредно с тази борба обаче трябва да се мисли и да се работи за защита на българската икономика, за защита на доходите на българските граждани и предприемачи, засегнати от мерките на извънредното положение.

Един от най-засегнатите браншове, редом с туризма и най-общо казано развлекателната индустрия, е транспортният бранш. Вече е добре известно, че над двеста хиляди българи са пряко заетите в този тежко засегнат от блокадите и опашките и спирането на производството бранш.

Без труда, усилията и самоотвержеността на българските международни шофьори няма да има нито маски, лекарства и санитарно-хигиенни материали, нито много от стоките по рафтовете в магазините.

Пакетът „Мобилност 1“ в тази ситуация означава ЕС без транспорт и доставки, България без транспорт и доставки. Чисто и просто. Видя се, че по европейските пътища и гранични пунктове няма изградени паркинги и терминали, няма дори кошове за боклук, камо ли нормални бани и тоалетни.

Затова заедно с колегите, с които работим по темата в ЕП, изработихме и изпращаме на комисаря по транспорт писмо, в което мотивирано искаме т.нар. „Пакет Мобилност 1“ да бъде свален от дневния ред на ЕК като неприложим и застрашаващ икономиките ни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати