Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Правителството се държи глупашки, за да се докара пред американците

Политика

Джамбазки: Правителството се държи глупашки, за да се докара пред американците

Джамбазки: Правителството се държи глупашки, за да се докара пред американците - Tribune.bg
Снимка:

"Това просто правителство се опитва да сложи фирма посредник, която да купува отново руски газ и да го продава на България с надценка. Това правят тези хубавци. Това им е играта. Всички лиготии, с които се мазнеха пред западните си ментори и американски работодатели, че били независим, че се отделят, че ще докарат четири пъти по-евтин газ, са за да прикрият истината. Това от тях се нарича победа на демокрацията. Това е пладнешки обир".

Това коментира пред БНР евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. И посочи, че втечнен газ няма как да бъде по-евтин от такъв, който идва по тръба.

Той определи поведението на управлението като "глупашко", "фриволно" и "некадърно".

"Големите икономики намериха начин да продължат да потребяват своите количества. Попитах иронично Европейската комисия за европейската солидарност. Лицемерие е, защото България плаща цената. Нашите се държат глупашки, за да се докарат пред американците. И втори път, за да могат през фирмата посредник да купят още веднъж руски газ, само че по-скъп, за да ни го продадат".

В предаването "Политически НЕкоректно" евродепутатът съобщи, че през седмицата е бил част от евроделегация в Албания и при среща с албанския министър-председател Еди Рама е успял да изложи позицията, че Албания трябва да се отдели от РСМ при преговорите с ЕС, защото Брюксел е виновен за забавяне на началото на преговорите, а не София.

"България няма забележки към Албания. Ако тук не се извърши национално предателство, след месец Албания ще поиска да се раздели и ще тръгне по своя път. Тогава РСМ ще трябва да се съобразява и да започне да прилага договора, ще трябва да работи. Това ще намали и натиска над нас. Много физиономии в Брюксел ще се променят киселичко... Но е добре да се знае, че нито една европейска столица някога мисли да завърши преговори с РСМ или с Албания".

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети