Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки раздава помагало по българска история на колегите си в Европейския парламент по случай 24-ти май

Политика

Джамбазки раздава помагало по българска история на колегите си в Европейския парламент по случай 24-ти май

Евродепутати ще получат английската версия на учебното помагало, дело на авторитетни български историци

По повод 24-ти май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, евродепутати от различни парламентарни групи в Европейския парламент ще получат като подарък английската версия на първото издание на най-новото учебно помагало по история „Моята България“.

Това се случва по инициатива на българския представител в ЕП Ангел Джамбазки, който закупи от издателство „Просвета“ 500 копия от помагалото цел да запознае колегите си от Брюксел с автентичната история на България, описана в него.

Жестът от страна на българския евродепутат идва след промяната на името на празника 24-ти май, вследствие на което кирилицата вече се нарича българската азбука в европейските структури.

Няма по-подходящ начин да бъде отбелязана смяната на името на 24-ти май в Европейският парламент от това да запозная колегите ми с истинската българска история, описана от едни от най-уважаваните ни историци в „Моята България“. Важно е да се познава истинската история и да не се позволява на чужди държавни доктрини да се опитват да я подменят“, заявява Джамбазки.

Той благодари на Фондация „Българска памет” и в частност на нейния основател и председател д-р Милен Врабевски за патриотизма и за стоицизма, с които отстояват българските национални идеали и историческата истина.

Благодарение на дългогодишната работа на хора като него, днес можем да се похвалим с Деня на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, както и с хилядите екземпляри от „Моята България“, дарени на учителите по история в цялата страна“, казва още евродепутатът от ВМРО.  

 


Коментари (1)

Анастас #
Посоката е вярна !!!
През няколко месеца - по една книга за разясняване на нашата Славна Българска История.
А изчадията на Македонизма - Станишев, Гошо Тарабата, Пирински , Марковски и подобна измет трябва да бъдат осветени в тези книги.

Здраве и Духовни сили на д-р Милен Врабевски !!!

(припомнително)
26.05.2021 19:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още