Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

Политика

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща - Tribune.bg
Снимка:

По време на изказването си Джамбазки обяви като противоречиви пакета „Мобилност“ и „Зелената сделка“

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен относно състоянието на ЕС бяха включени и подложени на гласуване теми, свързани с бъдещата стратегия за интеграцията на ромите, ескалацията на напрежението в Източното Средиземноморие, предизвиканата от действията на турското правителство, ситуацията в Беларус, случая с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални, върховенството на закона и др.

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки взе думата по време на дебатите, свързани с ролята на Турция в ескалиращото напрежение в Източното Средиземноморие, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Джамбазки остро критикува колегите си в ляво (бел.ред. депутатите от групите на „Социалисти и Демократи“ и „Зелените“) за това, че продължават да затварят очите си пред неоосманистките териториални амбиции на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Българският представител призова отговорните институции да спрат да „наливат“ европейски средства в Ердоганова Турция и да осъзнаят, че създалото се напрежение в региона е провокация от страна на турския диктатор към европейските ценности и европейския начин на живот.

По време на дебатите след речта за „Състоянието на ЕС“ Ангел Джамбазки изрази разочарованието си от казаното от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, окачествявайки я като „разочароваща реч, пълна с противоречия и полуистини“.

Заместник-председателят на ВМРО обвини ЕК, че пропагандира темата за върховенството на закона, а в същия момент смята да наруши фундаменталния Договор за функционирането на ЕС, теглейки заем, който ще трябва да бъде плащан от бъдещите поколения.

По време на изказването си Джамбазки обяви като противоречиви пакета „Мобилност“ и „Зелената сделка“ с доводите, че ЕК определя като един от своите основни приоритети намаляването на безработицата и подсигуряването на работни места за своите граждани, а в същото време краде работни места от Централна и Източна Европа посредством насилствено наложения от ЕК пакет „Мобилност“ и се кани да закрие десетки хиляди работни места заради заложените изисквания в т.нар. „Зелена сделка“.

Джамбазки обърна внимание и на външната политика на ЕК, която според него търпи критика заради несправянето на Комисията с нелегалната миграция, небезусловното бъдещо присъединяване на Северна Македония към ЕС, неоосманистката политика на турския президент Реджеп Ердоган и правата на човека в комунистически Китай.                                                                                                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати