Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Сега не е време за китайския чесън, че след него идва и китайският вирус, купувайте българското

Политика

Джамбазки: Сега не е време за китайския чесън, че след него идва и китайският вирус, купувайте българското

Снимка:

Трябва да се прави експеримент с отхлабване на мерките, за да се възстанови начина на живот, смята евродепутатът

Българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки призова всички българи в условията на пандемия да харчат парите си в полза на българската икономика.

„Сега не е време за китайския чесън, че след него идва и китайския вирус. Ако хората избират рекламите на българско производство и харчат парите си за това, ще помогнем на българската икономика. Не е момент за лигавщини и парвенющина, сега е момента да си помагаме", подчерта Ангел Джамбазки в предаването „Беновска пита“.

Според него поведението на европейските институции в условията на пандемия е меко казано смущаващо.

„Кризата послужи да се покажат недъзите в системата“, посочи евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му има основание иронията на премиера Бойко Борисов във връзка с поведението на евроинституциите при разпространяването на коронавирусната инфекция.

„Ще има сериозна преоценка, защото всяка държава е действала сама. Европейските лидери, които до онзи ден говореха за солидарност, проявиха егоизъм. Българският народ и държава трябва да преминат обединени през тази опасност. Нацията ни е оцеляла при много по-тежки предизвикателства, ако не си правим саботажи и имаме разум да спазваме лична хигиена и дистанция, българите ще оцелеем. Не ни трябват призиви за нарушаване на правилата, а да се спазват мерките", категоричен е Джамбазки.

"Хората в по-малките населени места с дворове не са толкова притиснати от тази социална изолация, като в големите градове. Лека-полека трябва да се прави експеримент с отхлабване на мерките, за да се възстанови начинът на живот", подчерта евродепутатът.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още