Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки за пистолета: Фантасмагории и провокация в точен момент

Политика

Джамбазки за пистолета: Фантасмагории и провокация в точен момент

Джамбазки за пистолета: Фантасмагории и провокация в точен момент - Tribune.bg
Снимка:

Граничните полицаи бяха изключително компетентни, доказаха, че България пази своята въздушна граница

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки разказа с подробности случая, при който в сака му на Летище София е намерено оръжие.

"Притежавам разрешително за лично оръжие за самоотбрана "Макаров", което не е нападателно оръжие - калибър 9x18, с 8 патрона. В неделя вечерта преди две седмици го взех в мен, защото имах причина - имах информация, че се готвят провокации по време на наши посещения в регион, където има силно влияние на ДПС и има цигани. Прибрах се много рано през нощта, от там отидох сутринта рано на гости на ваши колеги в една телевизия, а от там отидох на Летището", заяви Джамбазки пред Dir.bg.

По думите му оръжието било сложено в сака, защото обикновено не го взимал със себе си. После забравил за него и сложил сака на рентгена на Летището, където се видяло оръжието.

„ Дойдоха служителите на Гранична полиция и казаха: "Извинявайте г-н Джамбазки, но имате в сака оръжие" и няма как да ви се получи. Аз, разбира се, отреагирах: "Кажете какъв е редът. Не съм уведомявал никого. Подписахме протокол, представих лична карта, представих валидно разрешително за оръжие. Те провериха в МВР дали е валидно разрешителното, номерата на документите. Оставих оръжието на съхранение и отговорно пазене с доброволен протокол за предаването му в Гранична полиция“, обясни Джамбазки.
На следващия ден, когато се прибрал обратно, си го взел.

"Граничните полицаи бяха изключително компетентни и добронамерени и изпълняваха протокола. Тези хора са професионалисти и доказаха, че България пази своята въздушна граница. А това бе и в мой интерес, защото ако те го бяха проспали, щях да се отзова на летище Франкфурт без изобщо да си представям какво нося в багажа", допълни той.

Джамбазки отрече да е имало патрон в цевта, както някои медии писаха. „Това са фантасмагории. Оръжието си има правила, при които се транспортира. Както и твърденията, че е имало скандал с гражданите, също не е вярно. Оттук нататък тръгва друга история, която е непочтена и гнусна. Това се случи преди една седмици, ако имаше скандал, то щеше веднага да бъде разпространено - неминуемо някой буден гражданин щеше да снима с телефон.. Как така се появява тази информация след две седмици, в навечерието на пресконференция по вътрешния ред на заместник-министър председателя и министъра на вътрешните работи. И тези, които го пуснаха, ако наистина бяха почтени журналисти, можеше да ми се обадят по телефона", възмути се Джамбазки.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети