Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки за пистолета: Фантасмагории и провокация в точен момент

Политика

Джамбазки за пистолета: Фантасмагории и провокация в точен момент

Снимка:

Граничните полицаи бяха изключително компетентни, доказаха, че България пази своята въздушна граница

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки разказа с подробности случая, при който в сака му на Летище София е намерено оръжие.

"Притежавам разрешително за лично оръжие за самоотбрана "Макаров", което не е нападателно оръжие - калибър 9x18, с 8 патрона. В неделя вечерта преди две седмици го взех в мен, защото имах причина - имах информация, че се готвят провокации по време на наши посещения в регион, където има силно влияние на ДПС и има цигани. Прибрах се много рано през нощта, от там отидох сутринта рано на гости на ваши колеги в една телевизия, а от там отидох на Летището", заяви Джамбазки пред Dir.bg.

По думите му оръжието било сложено в сака, защото обикновено не го взимал със себе си. После забравил за него и сложил сака на рентгена на Летището, където се видяло оръжието.

„ Дойдоха служителите на Гранична полиция и казаха: "Извинявайте г-н Джамбазки, но имате в сака оръжие" и няма как да ви се получи. Аз, разбира се, отреагирах: "Кажете какъв е редът. Не съм уведомявал никого. Подписахме протокол, представих лична карта, представих валидно разрешително за оръжие. Те провериха в МВР дали е валидно разрешителното, номерата на документите. Оставих оръжието на съхранение и отговорно пазене с доброволен протокол за предаването му в Гранична полиция“, обясни Джамбазки.
На следващия ден, когато се прибрал обратно, си го взел.

"Граничните полицаи бяха изключително компетентни и добронамерени и изпълняваха протокола. Тези хора са професионалисти и доказаха, че България пази своята въздушна граница. А това бе и в мой интерес, защото ако те го бяха проспали, щях да се отзова на летище Франкфурт без изобщо да си представям какво нося в багажа", допълни той.

Джамбазки отрече да е имало патрон в цевта, както някои медии писаха. „Това са фантасмагории. Оръжието си има правила, при които се транспортира. Както и твърденията, че е имало скандал с гражданите, също не е вярно. Оттук нататък тръгва друга история, която е непочтена и гнусна. Това се случи преди една седмици, ако имаше скандал, то щеше веднага да бъде разпространено - неминуемо някой буден гражданин щеше да снима с телефон.. Как така се появява тази информация след две седмици, в навечерието на пресконференция по вътрешния ред на заместник-министър председателя и министъра на вътрешните работи. И тези, които го пуснаха, ако наистина бяха почтени журналисти, можеше да ми се обадят по телефона", възмути се Джамбазки.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още