Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки за твърденията с нацисткия поздрав: Пълна глупост, вдигнах ръка към председателката

Политика

Джамбазки за твърденията с нацисткия поздрав: Пълна глупост, вдигнах ръка към председателката

Джамбазки за твърденията с нацисткия поздрав: Пълна глупост, вдигнах ръка към председателката - Tribune.bg

Той заяви, че ще търси извинение

„Това, което се случи в Европейския парламент, се случи само в тревожните мозъци на част от колегите. Това е пълна глупост, за което ще ми дължат извинение и аз ще настоявам за него“.  Това каза пред bTV евродепутатът Ангел Джамбазки във връзка с твърдението, че е показал нацистки поздрав в ЕП.

Той нарече историята „нелепа“ и според него е свързана с това, че спорейки с евродепутатите по тема, свързана с Унгария, Полша и др., излизайки от залата и ходейки по стълбите е чул как председателят на ЕП Роберта Мецола е помолила него и останалите да не спорят, защото ѝ пречат да си води заседанието.

„Чувайки аз се обърнах и вдигнах ръка в жест на съгласие с нея и на извинение, че ѝ преча да и води заседанието“, обясни Ангел Джамбазки. „Тази прекрасна колежка извъртя нещата по такъв начин – тя го е правила и друг път, не само по отношение на мен – че запали всички останали. И понеже всички са тежко фрустрирани и комплексирани по тази темата фашизъм и нацизъм, се възбудиха и започнаха да пишат по нощите в „Туитър“, каза още той.

Джамбазки бе категоричен, че ще иска от всички тях извинение.

„Мога да ви покажа десетки снимки на тези хора, които на някакво събрание или митинг, поздравявайки хора, са вдигнали дясната си ръка по подобен начин. Това е търсене на теле под вола. Ако аз искам да поздравя по този начин, ще го направя от трибуната. Това е пълна глупост“, отново повтори евродепутатът.

На въпрос дали може да се стигне до наказание той заяви, че могат да пробват, но той ще ги осъди със сигурност.

Джамбазки е убеден, че виновна е Роберта Мецола, която му се е ядосала за думите: „Никога няма да ви позволим да ни казвате какво трябва да говорим и какво трябва да правим. Да живеят България, Унгария, Орбан, ФИДЕС и Европа на националните държави“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети