Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Западните държави проявяват лицемерие и двуличие

Политика

Джамбазки: Западните държави проявяват лицемерие и двуличие

Джамбазки: Западните държави проявяват лицемерие и двуличие - Tribune.bg
Снимка:

„Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически - България отдавна е изпълнила всички необходими критерии. Въпросът е на икономическо и политическо решение, и тук сме свидетели на изключителното лицемерие и двуличие на част от западните държави. 11 години България и Румъния са извън Шенгенското пространство по чисто икономически причини - за да могат да спират камионите на превозвачите ни, и да спъват конкуренцията“, заяви пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

„Забележете това лицемерие, когато от ЕС ни обясняваха, че не трябва да държим една държава /Северна Македония, бел. ред./ извън присъединяването, защото не било европейско и не било европейска ценност. А 11 години западните държави държат България и Румъния като държави втора ръка , иочевидно не става дума за технически критерии”, заяви той.  

Джамбазки е на мнение, че няма солидарност, няма и да има, като това е разбирането за европейските ценности. „Два стандарта, два кръга държави, единият - по-вътрешен, и това са бели държави, а другите - във външния кръг, са сива зона, от която да идва евтина работна ръка. Така гледат на периферията политици в държави като Нидерландия и Австрия“, допълни той.

„След толкова много години извън Шенген, трябва да потърсим гръбнак у някой български политики“, каза още Джамбазки. Ако не бяха такива лигльовци и ако не се подмазваха така непрекъснато на западняците, ако бяха държали на българския интерес както трябва, щяха да се държат по различен начин към нас. Особения проблем на българските политици е, че винаги си търсят началник, някой да ги командва - дали ще е петолъчката в Кремъл, или Вашингтон, - едно непрекъснато лигавене с външните началници. Когато те се държат слугински със западняците, те се отнасят по същия начин с нас.

„Ако България беше проявила характер - да не затваря блока на АЕЦ Козлодуй, ако държеше твърда позиция по отношение на българите в Македония, онези отсреща щяха да имат респект. А те виждат, че коленичим пред всеки западняк, и ни дават това, което заслужаваме.

Със съображения от Германия Нидерландия се е обявила против влизането ни в Шенген, допълни Джамбазки. Германия изразява политиката на група държави, които управляват ЕС. За нашата част от Европа отговаря Германия, затова ако нещо се случва или не се случва, нещата трябва да се търсят в Берлин“, допълни Джамбазки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети