Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Единодушно „за“: Правна комисия прие с 2 г. по-дълъг срок за пререгистрация на партии и профсъюзи

Политика

Единодушно „за“: Правна комисия прие с 2 г. по-дълъг срок за пререгистрация на партии и профсъюзи

Снимка:

Промяната в Закона за юридическите лица е заради затрудненията от коронакризата

Правната комисия в НС прие единодушно с 18 гласа „за“ да се удължи с 2 г. срокът за пререгистрация на партии и профсъюзи, синдикални организации и спортни дружества. Депутатите одобриха възможността всички юридически лица с нестопанска цел да имат срок до 31 декември 2022 г., за да направят пререгистрация.

Предложението за промяна на Закона за юридическите лица с нестопанска цел е на Министерския съвет.

Към момента срокът за пререгистрация на юридическите лица с нестопанска цел е до края на 2020 г., но заради затрудненията от коронакризата от МС предлагат срокът да се удължи с 2 г. Съгласно цитираната разпоредба юридическите лица с нестопанска цел, вписани в Регистьра на юридическите лица с нестопанска цел при окръжните съдилища, са длъжни да подадат заявление за пререгистрация в срок до 31 декември 2020 г., но до 31 май това са направили едва 14 506 юридически лица, а очакванията са общо това да направят за между 30 000 — 35 000.

Заместник-председателят на НС - Кристиян Вигенин от БСП, предложи срокът за пререгистрация да се удължи с по-малко, като например една година, но правната комисия подкрепи по-дългия срок за пререгистрация на юридическите лица с нестопанска цел.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още