Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Единомислие между ГЕРБ и Патриотите за намаляването на партийните субсидии

Политика

Единомислие между ГЕРБ и Патриотите за намаляването на партийните субсидии

Единомислие между ГЕРБ и Патриотите за намаляването на партийните субсидии - Tribune.bg
Снимка:

Управляващата коалиция се отказва от промени в ДДС

След срещата на партньорите в управляващата коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че партиите имат обща позиция, че субсидиите трябва да се намалят, но по този въпрос не трябва да се действа припряно. „От Обединени патриоти ще инициираме още тази седмица консултации в парламента, за да намерим разумния баланс и двата закона – за политическите партии и за бюджета, да бъдат разглеждани заедно. Законът за бюджета третира единствено темата за субсидиите през втората половина на 2019 г. Но очакванията на обществото са за намаляване на субсидиите, което може да стане единствено през Закона за политическите партии“, увери Симеонов.

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че ГЕРБ продължава да стои зад позицията за субсидия от 1 лв. От партията са готови да участват в консултациите на Обединени патриоти и да обсъждат промени в Закона за политическите партии. „И там трябва да се направят необходимите промени, защото сега Министерството на финансите и правителството се занимават с изплащането на политическите субсидии. Коалицията реши още, както е записано в споразумението, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят. Намаляването на ДДС влиза в противоречие на този член на споразумението и затова по тази тема няма да дебатираме повече“, подчерта Борисов.

Партиите в коалицията са си поставили срок промените да минат през зала преди ваканцията до 1 август. Десислав Чуколов от „Атака“ допълни, че до края на юли отново ще се проведе такъв коалиционен съвет на Обединени патриоти и ГЕРБ, на който ще се направи преглед на управленската програма на коалицията, какво е изпълнено досега.

Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Лъжци Бяха казали, че ДДС е много висок, и трябва да се намали. Но те си лъжат от сутрин до вечер, вече 10 години. Това са мафиотите на България, затова децата ни бягат.
25.06.2019 18:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети