Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Едвин Сугарев: Възходът на „Възраждане“ е крайно опасен

Политика

Едвин Сугарев: Възходът на „Възраждане“ е крайно опасен

Едвин Сугарев: Възходът на Възраждане е крайно опасен - Tribune.bg
Снимка:

Трябва редовно правителство, няма друга опция освен голяма коалиция

„Когато забравяме историята, тя често се повтаря. Имам усещането за повторение, макар винаги да има специфични разлики. Разделението в българското общество някога бе по-ясно – комунисти и антикомунисти. Сега разделението е между хора, привърженици на евроатлантическия път на развитие на България и хора, които търсят друг вариант – може би към Евразия”, каза Сугарев в аналогия с миналото.

Той припомни, че правителството на Димитър Попов бе създадено в тежка икономическа ситуация. „Някак колата трябваше да се изважда от блатото. Така се стигна от правителството, подкрепено от СДС и БСП”, припомни политикът. „Минаваше за експертно правителство, наричаха го правителство на националното спасение. Всеки в този кабинет дърпаше чергата към себе си”, каза Сугарев.

Според него сега ситуацията сега не позволява такова правителство, но позволява програмен кабинет. Той посъветва политиците сега да седнат на преговори, на които да кажат ясно приоритетите си.

„Ако искаме България да влезе в Шенген, трябва редовно правителство. Сега се страхувам, че друга опция, освен голяма коалиция, няма”, заяви Сугарев. Според него сега политиците трябва да направят компромис за доброто на България, защото имаме избори 5 пъти.

По думите му крайно опасен е възходът на партия „Възраждане”. „Може би трябва да си спомним как е избран Хитлер на времето, той е избран в подобна ситуация”, обясни политикът.

Сугарев обясни, че три пъти е стачкувал гладувайки.

„Първият път бе стачката на 37-те, които стачкуваха срещу възможността парламентът да управлява, без да си върши основната работа. Вторият път - моралния жест срещу предателството на Желю Желев, с което бе свалено правителството на Филип Димитров. Третият път бе по време на протестите срещу Делян Пеевски и кабинета на Пламен Орешарски”, припомни той.

Според Сугарев историята с главния прокурор сега е пряко следствие от тази Конституция.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети