Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Михайлова: Бързо отказах на Денков за министър, не съм размишлявала кой ще подкрепя правителството

Политика

Екатерина Михайлова: Бързо отказах на Денков за министър, не съм размишлявала кой ще подкрепя правителството

Екатерина Михайлова: Бързо отказах на Денков за министър, не съм размишлявала кой ще подкрепя правителството - Tribune.bg

„Отказах да съм министър, защото излязох от политиката преди десет години. Нямам изкушението. Министър-председателят Николай Денков се опита да ме изкуши. Каза хубави думи, поласка ме, но аз много бързо му отговорих”. Това заяви пред Нова ТВ Екатерина Михайлова.

Тя подчерта, че дори не е седнала да размишлява от кого ще бъде подкрепено правителството. Според нея кабинетът е на тези, които са го избрали.

Михайлова направи коментар какъв е политическият знак на ДПС с подкрепата за кабинета „Денков-Габриел”, дошла от Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски: „В политиката знаците са важни. Който се опитва да каже, че няма знак - разбира се, може да го каже, но бяга от реалностите”, категорична е тя.

„Първото демократично правителство на Филип Димитров беше на малцинството - на СДС с ясната подкрепа на ДПС, без участието им. Нямаше и година време и последва вот на недоверие от страна на депутати от БСП. При гласуването на вота на недоверие депутатите от БСП не го подкрепиха, но имаше един глас „за” - от Ахмед Доган. Тогава писаха, че ДПС е показало червен картон. Когато се гласува по този начин, нещо искат да кажат - могат да го кажат веднага, но може и да трябва да мине време”, обясни тя.

Според Михайлова да бъде уволнен главният прокурор сега е станало по-лесно след промяната в закона, с която се намалява необходимото мнозинство.

На въпрос как изглежда възможността след всички скандали, свързани с Иван Гешев, той да бъде отстранен заради израза „политически боклук”, тя отговори: „Веднага се сещаме за примера, който се дава с Ал Капоне. Голям престъпник, но накрая го осъдили за нещо малко”.

Чисто формално, Михайлова смята, че е възможно ВСС, който е с изтекъл мандат, да назначи нов главен прокурор, но посочи: „От друга страна, гласовете отвън са еднозначни, че не е редно да се прави. И е правилно да не е редно. Това ще е поредният голям скандал”, смята тя.

Според нея, на фона на разпада на институциите и недоверието към тях, такова действие ще засили недоволството на хората.

Михайлова засегна и темата с връчването на втория мандат на „Продължаваме Промяната - Демократична България” и призива на Румен Радев той да не бъде изпълняван. „Това, което направи президентът, според мен, най-малкото е признак на недобро държавническо поведение. Толкова много личеше неприязънта. Не може да излъчваш толкова непоносимост. И да са вредни, има начин да се направи по един по умерен начин. Това е държавен глава”, смята тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети