Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: Думите на Бойко Рашков ме върнаха в детството

Политика

Екатерина Захариева: Думите на Бойко Рашков ме върнаха в детството

Екатерина Захариева: Думите на Бойко Рашков ме върнаха в детството - Tribune.bg
Снимка:

Не може да се плаши със саморазправа, който и да е български гражданин, а още повече, ако става дума за лидера на опозиционната партия

„Не се стреснахме, а бяхме възмутени от думите на Рашков. Аз бях на 14 г. когато станаха промените. Всеки път в началото на учебната година трябваше да станем и да обявим дали родителите ни членуват в комунистическата партия и да бъдем облъчвани, ако не е така. Аз се върнах в тези времена и не искам да го правя. Има си разследващи органите, не можеш да заплашваш със саморазправа - особено лидер на партия“. Това каза по БНТ Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Бившият външен министър  призова вътрешния министър Бойко Рашков да каже има ли започнати производства за купуване на гласове и ако да - срещу кои хора, тъй като по думите ѝ през цялото време се е внушавало, че това е срещу ГЕРБ, за да се изплашат хората.

„Това показва манталитета. Станаха безобразни неща, които се опитаха да се представят като форма за предотвратяване на купуване на гласове. Само в моята област бяха повикани над 1000 души, без да им дават копия на протоколи, ходиха в домовете им да подписват декларации, че няма да участват в предизборната кампания“, каза още тя.

Според Захариева парламентът е с ниско доверие заради ниската избирателна активност на изборите.

„Когато се назначават хора с меко казано спорни биографии, или с явни обвързаности с други партии, ние предупреждавахме за това още преди изборите, но вече хората сами се убеждават в истинността на думите ни. „За да не е очевидна договорката на Трифонов с ДПС, сега поканиха и БСП. Когато имаш заявки, че няма да търсиш подкрепа от три партии (ГЕРБ, БСП и ДПС), а след това я търсиш и получаваш – какво говори това“, попита Захариева.

Съдебната реформа трябва да се води професионално, без емоции, призова бившият министър. 

„Ако си мислим, че утре ще заменим едни хора, тези във ВСС или главния прокурор, с други, и всичко ще бъде прекрасно и чудесно, това няма да се случи“, категорична беше тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети