Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: Отворихме границите с премерен риск

Политика

Екатерина Захариева: Отворихме границите с премерен риск

Екатерина Захариева: Отворихме границите с премерен риск - Tribune.bg
Снимка:

Има и ограничения, и отворени граници, и правила, посочи външният министър Екатерина Захариева пред bTV по повод възможността отново да се пътува в чужбина. България с премерен риск отвори границите си за държави-членки на ЕС и с част от съседните държави с нисък риск, уточни тя.

„СЗО не е обявила края на пандемията. Облекчението на мерките става поетапно. От 15 юни се увеличи броят на държавите, в които може да се пътува, но все още остава карантината за някои страни, които не са членки на ЕС, с изключение на Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора“, каза още Екатерина Захариева.
От днес в 19 държави няма ограничения за пътуващи българи, някои от тях искат основателна причина за влизането. Има седем държави, в които има някои ограничения при режима на влизане, обясни външният министър.

Тя посочи, че Дания и Унгария искат основателна причина за влизане в страната, а Испания се отваря от 21 юни.

„Българите, които са решили да пътуват, да проверяват на сайта на Министерството на външните работи“, призова Захариева.

„Опашките на българо-гръцката граница ме изненадаха", каза тя.

„В повечето държави от ЕС не изискват задължителен тест за коронавирус за пристигащите в тях. На случаен принцип може да се тестват пристигащите в Гърция, но това не засяга само българите", допълни външният министър.

„Има 59 офиса на територията на Русия за издаване на визи, увеличени са с 29. Ние сме членове на ЕС, имаме обща визова политика, не можем само ние да махнем визите за руснаците“, коментира Захариева издаването на визи за страни извън ЕС за предстоящия летен сезон.

„Махнахме таксите за децата – това не е малко облекчение“, посочи тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети