Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева представи приоритетите на България в инициативата „Три морета“

Политика

Екатерина Захариева представи приоритетите на България в инициативата „Три морета“

Екатерина Захариева представи приоритетите на България в инициативата Три морета - Tribune.bg
Снимка:

Министър Захариева представи накратко проектите, с които България се включва в инициативата

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи приоритетите на България по линия на инициативата „Три морета“ на среща с посланиците на страните, участващи във формата, съобщиха от пресцентъра на МВнР.    

В изказването си министър Захариева акцентира върху стъпките, предприети от българското правителство по линия на сътрудничеството в регионалната инициатива.

„България направи много важна крачка напред, показваща ясно колко важна е тази инициатива за страната ни“, каза Екатерина Захариева, която миналата седмица бе определена за неин Национален координатор. Тя подчерта, че е взето решение за внасянето на 20 милиона евро в Инвестиционния фонд на инициативата, който ще бъде ключов за реализирането на проектите, с които участват държавите членки.

МВнРМВнР

Министър Захариева представи накратко проектите, с които България се включва в инициативата - възстановяването на железопътната линия Русе-Варна, изграждане на тунел под прохода „Петрохан“, разширяване на подземното газохранилище в с. Чирен и изграждането на магистрала „Черно море“, свързваща Бургас и Варна.

„Тези проекти са важни не само в национален план, но и допринасят за сигурността и развитието на региона“, изтъкна пред посланиците българският вицепремиер.

Екатерина Захариева изрази съжаление, че срещата на високо равнище, която трябваше да се проведе в Талин, ще се състои под формата на видеконференция, а бизнесфорумът, който беше предвиден за следващия ден, е отменен. Тя сподели, че от страна на българския бизнес е бил проявен огромен интерес към срещата.        

Посланикът на Естония Ингрид Крессел Винчигуера представи приоритетите на тазгодишното естонско председателство на инициативата, с фокус върху цифровата свързаност и ефикасното функциониране на инвестиционния фонд.                           

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

АСЕН ИЛИЕВ И 3 ОКЕАНА !!!
https://img.gospodari.com/f/logo/97/620_c9dda2d9c48122088f93601dc89fa74c.jpg
12.09.2020 12:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети