Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева заминава за Загреб за среща на външните министри от ЕС

Политика

Екатерина Захариева заминава за Загреб за среща на външните министри от ЕС

Екатерина Захариева заминава за Загреб за среща на външните министри от ЕС - Tribune.bg
Снимка:

На 6 март в хърватската столица ще се състои извънреден Съвет „Външни работи“ във връзка с миграционната ситуация с Турция

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Загреб, където на 5 и 6 март ще участва в неформалната среща на външните министри от ЕС (Гимних) и извънреден Съвет „Външни работи“ във връзка с миграционната ситуация с Турция.

Срещата във формат „Гимних“ е под председателството на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и по традиция се провежда в страната – ротационен председател на Съвета на ЕС - Хърватия.

Програмата на „Гимних“ ще започне с работен обяд на министрите на външните работи, които ще дискутират отношенията на Европейския съюз с Русия. Целта е да се направи равносметка и да се потърсят възможности за подобряване на ефективността на ЕС при прилагането на политиките спрямо Русия.

На работна сесия следобяд външните министри ще обсъдят стратегическия подход на ЕС спрямо Турция. Акцент в дискусията ще бъде разработването на стратегия на ЕС по отношение на Турция с ключови области на сътрудничество.

На 6 март в Загреб ще се състои извънреден Съвет „Външни работи“, свикан по искане на Гърция. Външните министри от ЕС ще обсъдят развитието на ситуацията в Сирия и миграционния натиск към границите на Евросъюза.

След пристигането си тази вечер в Загреб вицепремиерът Захариева ще поздрави българската общност и дипломатическия корпус в хърватската столица по случай националния празник на България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети