Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екоминистърът: Не съм казвал, че на Алепу се строи хотел

Политика

Екоминистърът: Не съм казвал, че на Алепу се строи хотел

Екоминистърът: Не съм казвал, че на Алепу се строи хотел - Tribune.bg
Снимка:

Не съм казвал, че на Алепу се строи хотел. Това, което видях по телевизията, не ми прилича на брегоукрепително съоръжение. Не знам какво ще бъде. Не е редно във вече започнато производство за „Алепу“ да давам становища в каквато и да е посока, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред депутатите при изслушването си за строежа на „Алепу“. Той уточни, че Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, в частност РИОСВ– Бургас, не е компетентен орган за „Алепу“.

„По повод това, че вчера съм правил изявления и това е накарало уважаемите народни представители да поставят въпрос. Въпросът беше как ще коментирам дейността на прокуратурата по отношение на направения протест пред съда. Казах, че не мога да коментирам прокуратурата, не мога да коментирам евентуални решения на съда, защото сме в съдебна фаза, в правова държава. Каквото реши съдът, ние ще се съобразим с него. Нямам правото да коментирам дейността на институциите, имам предвид съдебната система. Не е редно“, изтъкна министърът.

Емил Димитров уточни, че не МОСВ издава разрешение за строеж, а Община Созопол.

„Не може някой да счита, че за разрешение за строеж, след като е извървяна цялата процедура, влязло е в сила решението, не е имало възражение, години след това да иска да се произнасям със задна дата, не би било редно“, категоричен е министърът. Той подчерта, че ведомството му помага изцяло на прокуратурата във всичките ѝ действия.

„РИОСВ – Бургас е възприел това, предоставили сме всички документи. Разбрахме за протеста, очакваме съдебната процедура, когато тя приключи, след установяване на фактите и тяхната законосъобразност, ние по линия на околната среда, ще се произнесем при възникнала необходимост от издаване на ново разрешение за строеж по Закона за устройство на територията“, ангажира се екоминистърът. На въпрос на социалиста Георги Свиленски относно думите му, че на „Алепу“ ще има един много хубав хотел, Емил Димитров помоли да не се вадят думите му от контекста и да не се противопоставят на казаното от премиера, че на „Алепу“ ще има едни хубави клетки за птици.

„Казах, че това не ми прилича на защитно съоръжение. Спекулирате с мои думи и ме противопоставяте с премиера“, попита Димитров. Той напусна пленарна зала, защото последва декларация от БСП срещу действията, с които пагубно се изгребва българската природа. Димитров отчете, че всички тези действия са извършени преди той да стане министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп