Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екшън в спортното министерство: Сигнал за въоръжен служител вдигна полицията на крак (ОБНОВЕНА)

Политика

Екшън в спортното министерство: Сигнал за въоръжен служител вдигна полицията на крак (ОБНОВЕНА)

Екшън в спортното министерство: Сигнал за въоръжен служител вдигна полицията на крак (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Истински екшън се разиграва в Министерството на младежта и спорта, научи Tribune от свои източници. Един от служителите е отишъл с пистолет и нервите му не са издържали, като е заплашил с убийство.

Причината са масовите уволнения от страна на новия министър Радостин Василев, който прави тотална чистка във ведомството. Юрист от министерството е решил да се застрахова срещу репресиите на новата власт, идвайки на работа с пистолет, твърдят негови колеги. В отговор шефката му извикали полиция.

Радостин Василев, който е министър в коалиционното правителството от квотата на ИТН е издал нареждане да се отстраняват цели дирекции, като без работа остават и хора, които са над 20 години в министерството. На практика на ден се уволняват повече от 10 души, като обяснението което са получили е просто – по политически причини. Освен хора, които в ММС от години, Василев чисти и кадри на ПП и членове от формацията на Кирил Петков.  

След проверка от страна на полицаите се оказало, че служителят не е имал оръжие и никога не е носил такова. Униформените разпитали мъжът, който отрекъл да е носил пистолет и да е заплашвал някого, като полицаите са провели сериозен разговор с министър Василев за фалшивата тревога, която е вдигната в министерството. Все още не ясно каква ще бъде съдбата на служителя от ММС и дали ще бъде сред останалите уволнени. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати