Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Експерт поправи Петков: Няма термин „военно-логистична поддръжка“

Политика

Експерт поправи Петков: Няма термин „военно-логистична поддръжка“

Експерт поправи Петков: Няма термин военно-логистична поддръжка - Tribune.bg
Снимка:

Няма термин „военно-логистична поддръжка“, не зная какво става с премиера, коментира пред БНР проф. Румен Кънчев, експерт по международна сигурност и геополитика и бивш заместник-министър на отбраната.

„Няма такъв термин в международните отношения, във военните отношения, в сигурността. Той е млад човек, не се е занимавал с тези въпроси, дойде му на главата изневиделица. Те се готвеха да решават други проблеми, където са специалисти, а идват проблеми, които са изключително не за тяхното ниво на компетентност“, категоричен е проф. Кънчев. Той подчерта, че управляващите „момчета“ нямат компетентността да водят държавата в такава тежка ситуация.

„Премиерът прави непрекъснато грешки и те са или защото е некомпетентен, или защото около него няма съветници, които да могат по тази тема да го брифират, той да бъде винаги в течение. Защото нещата са много сериозни вече. Не са толкова прости, както ако четем книга за война““, смята проф. Кънчев.

По думите му не може да се очаква радикална промяна на ситуацията в Украйна със започналите преговори. „Поне ще си отдъхнат двете страни, главно украинците, от тази война за няколко часа“, смята експертът.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети премиер
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати