Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Експертният коалиционен съвет не се разбра за актуализацията на бюджета

Политика

Експертният коалиционен съвет не се разбра за актуализацията на бюджета

Експертният коалиционен съвет не се разбра за актуализацията на бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Без окончателно разбирателство около актуализацията на бюджета за тази година приключи поредният експертен коалиционен съвет, който се проведе в Министерството на финансите, съобщава БНТ.

От „Има такъв народ“ разкритикуваха, че в промените не са заложени реформи. Депутатът и председател на Бюджетната комисия в 47 НС Любомир Каримански заяви, че се надява такива да има във финансовата рамка поне през следващата година.

„Коментирахме предложенията на коалиционните партньори в предлаганата актуализация на Бюджета и дали ще бъдат приети.“, обясни той след срещата.

От своя страна „Демократична България“ настояват 50% от картите за градския транспорт да се поемат от държавата като антикризисна мярка, но все още се търси източник за финансирането на подобно решение.

„Все още се обмисля по какъв начин да бъде осигурено финансирането за тях. Надявам се това да стане ясно в близките дни“, заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

„Продължаваме промяната“ пък  настояват между първо и второ четене да няма промени, за да може актуализацията да бъде приета в срок.

„Тази седмица бюджетът трябва да влезе по комисии“, заяви Венко Сабрутев от ПП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати