Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елен Герджиков: Бонев не е отстранен от Председателския съвет, досега правех изключение и го канех

Политика

Елен Герджиков: Бонев не е отстранен от Председателския съвет, досега правех изключение и го канех

Елен Герджиков: Бонев не е отстранен от Председателския съвет, досега правех изключение и го канех - Tribune.bg
Снимка:

Демократична България се позовавали на присъствието на Бонев и се изсипвали половината група

Председателят на столичния общински съвет Елен Герджиков отговори на обвиненията на независимия общинар Борис Бонев, че е изгонен от Председателски съвет на СОС. Според представителя на „Спаси София“ се правело, за да могат партиите да се наговарят „зад гърба на обществото“.

„Освен ако г-н Бонев не смята, че той е единствен представител на обществото в общинския съвет. Твърдението на Борис Бонев, че е отстранен от Председателския съвет на СОС е неуместно, защото не можеш да си отстранен от нещо, в което по Правилник не присъстваш. В сега действащите текстове членове на този съвет са само председателите на политическите групи и заместник-председателите на СОС. До момента той е присъствал по моя инициатива и покана. Неведнъж обаче е повдиган въпросът, преди всичко от „Демократична България“, защо нарушавам правилата“, описва казуса си Герджиков.

Позовавайки се на този прецедент на няколко пъти на Председателски съвет идвала почти половината група на ДБ.

„Обяснявам си това им поведение с факта, че партиите в тази коалиция нямат доверие помежду си. Това обаче изключително много пречи на работата ни. Ето защо реших да се върна към спазването на буквата на закона. Многократно съм казвал, че предвид гласовете, които получи на местните избори Борис Бонев има място в Председателския съвет. Това обаче трябва да стане, когато бъде избран за зам. - председател на СОС, тоест след промяна в Правилника и гласуване от останалите общински съветници“, казва Герджиков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Боби Абе направо си го изритаха БД да не им пречи
08.04.2020 21:42 / Отговор
Алекс Голяма излагация от страна на двуличната групировка Демократична България! Явно личните им интереси отново са по-важни от бъдещето на София.
09.04.2020 10:42 / Отговор
Филип Демократична България отново показаха, че не защитават интересите на хората, а само своите и тези на спонсорите им от кръга Капитал.
09.04.2020 18:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети