Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елен Герджиков: Нима някой иска орел, рак и щука да управляват София?

Политика

Елен Герджиков: Нима някой иска орел, рак и щука да управляват София?

Елен Герджиков: Нима някой иска орел, рак и щука да управляват София? - Tribune.bg
Снимка:

Не бихме търсили подкрепа на „килограм“, за нас тя трябва да бъде на принципна основа

„Нима някой иска орел, рак и щука да управляват София след изборния ден?“ Това попита в ефира на БНТ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. „Това не е нещо ново“, отговори той на коментар от водещата, че „широко ветрило“ подкрепя кандидата Мая Манолова. „Нашата стратегия не може включи събиране на подкрепа на „килограм“. За нас подкрепата трябва да е на принципна основа, на основа на общи политики. Такова сборуване за множество… Не ни отива. Имаме коалиционен партньор и той е принципно избран“, коментира Герджиков СДС, като спомена, че голяма част от членовете на ГЕРБ са бивши симпатизанти или членове на десницата.

„Това е принципно взаимодействие, за разлика от политически антоними, които се събират около други кандидати. Всеки, който не споделя ценностите и политиките ни, няма а се припознае от избиратели ни. Всеки мислещ човек гледа , мисли и преценява – защо се събират някакви хора и как ще управляват след това“, допълни Герджиков.

По думите му трябва да има ясен план за новите предизвикателства, които стоят пред София през следващите години.

„Много от проблемите в града, които заварихме, вече са в историята. Нашите критерии и взискателност се качват толкова повече, колкото повече се качва и качеството на живот. Всяка градивна критика помага за развитието на града. Хората, а оттам и общината вдигнаха критериите си и за качество на ремонт, и за качество на градска среда, и за темпове на развитие“, обясни Герджиков.

Той допълни, че има неща за довършване и те могат да бъдат прочетени в новите приоритети, които кметът Йорданка Фандъкова записва в предизборната си програма. Тя ще бъде публикувана до дни. Там на първо място се откроява развитието на кварталите – малките улици, тротоарите, осветлението, междублоковото пространство.

Вторият приоритет е зеленият и чист град. Повече усилия в мерките и контрола по достигането на нива на чистота на въздуха.

Новите възможности и предизвикателства пред града изискват нови хора, компетенции и експертиза, изтъкна председателят на Столичния общински съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати