Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елена Йончева: Докладът на ЕК е на предпазлив език

Политика

Елена Йончева: Докладът на ЕК е на предпазлив език

Елена Йончева: Докладът на ЕК е на предпазлив език - Tribune.bg
Снимка:

Докладът на Европейската комисия (ЕК) използва предпазлив език, а важно ще бъде това, което ще се чуе от Европейския парламент в понеделник, тъй като в пленарна зала ще се обсъжда ситуацията в България, каза пред БНР Елена Йончева, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

„Ще има резолюция за България, която ще бъде обща и ще бъде подкрепена от мнозинството на европейските депутати. В нея ще се описва състоянието на България според обективни показатели. Няма да имаме този дипломатичен език от страна на ЕК, а ще видим един много по-обективен анализ за това, което се случва в България“, каза Йончева.

По-рано днес евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев обясни, че „резолюцията е писана главно по доноси, които заливат през последните 3 месеца евродепутатите“. „Резолюцията за съжаление вече става и чисто политическа, защото ние виждаме, че политическите семейства от България прехвърлиха битката на политическите семейства в Европа. Виждаме крайнолеви социалисти и зелени от една страна и ЕНП и консерватори – от друга“, коментира Радев.

„За България няма нищо, което да ни изненадва. Идеята е да не се държи назидателен тон, а да се дадат слабите точки и българските политици да разберат правилно посланието“, коментира още посланията в доклада на ЕК Елена Йончева.

По думите ѝ медиите става обект на изследването на върховенството на закона. „Затова изготвяме законодателни инициативи европейските средства за медиите да не минават през правителствата, защото това е един от механизмите за държане на медиите в подчинение“, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Моля ви не публикувайте снимки на Другарката Ленче - имаме деца и възрастни родители със слаби сърца...
30.09.2020 17:48 / Отговор
Тя винаги Е била баба Яга..., нали
01.10.2020 07:59
Анастас #
Евродепутатът Емил Радев е прав !!
То не бяха компромати, чекмеджета, острови ...

Простотията от BG се транслира в EU от:
1. Въпросната разследвана за пране на пари Хасковлийка
2. Иво Христовите (брадясали + кьосета)
3. Бай Гъз Костовашки - известен с прякора Радан Кънев

а Чочарките на "протеста" - костинбродската Пача и габровската Маря са кресливите глашатаи на простотията

за Божков TV
за Фигурант Божков
за Дрисника на ПроКОНПИев

трябва ли да споменавам !!??

(фолклорно еленкино хороводно)
.
30.09.2020 18:22 / Отговор
Тъпо Постепенно тази,президента ,учиндолския простак и крушовицата ще превърнат злобата във част от политическото и обществено битие!Ходете на психиатър и след това се намесвайте в политиката!
30.09.2020 18:40 / Отговор
Муй Докога съветска пачавра с повдигнато обевинение за пране на пари ще си вее мръсните гащи из Европарламента! Тя не е български евродепутат, а кремълско алчно говедо! Какви резолюции, какви ирландски травестити, какви изслушвания? Тая е за затвора!
30.09.2020 18:57 / Отговор
Повдигнато обвинение за пране на пари има на един друг човек, и се води не в България, а в Испания.
30.09.2020 23:54
До анонимения другар Тази Болшевишка пачавра е подсъдима!!!
СПРЕТЕ със вашите фалшиви новини една другарка каза... че вече сте жалки червени алчни за власт помияри!!!
Или може би имате предвид че тази другарка сега ще я съдат във Испания също????
01.10.2020 00:07
Повдигната е друга част от тялото ми А относно Испания-ще трябва да съберете доказателства,а не да бълвате жаби от злоба!
01.10.2020 09:15
Петров Ленче, СПРИ ДА ПЛЮЕШ И ОХУЛВАШ Б-Я в ЕП, СПРИ СЕ ЗЛОБНА креватна КУРВО, че ВМЕСТО ДА ТЕ ВКАРАТ в ЗАТВОРА за ДАЛАВЕРИ, дебели лични сметки в ОФШОРКИ от голямата банкова ЦКБ кражба с беглеца- клиент на Прокуратурата Цв. Василев и ИМОТИ за милиони под формата на " къщи за гости" но за ЛИЧНА УПОТРЕБА с пари от Европейските данъкоплатци, ти си оставена свободно да плюеш по Б-я ! МРЪСНИЦА и КОМУНИСТКА = ГАДНА МИЛИОНЧЕВА ..ПФУууу... И се питаме, нима в ЕП, НЕ се знае за КРИМИНАЛНИТЕ ТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ в Б-я и НЕ СЕ ЛИ ПИТАТ, ЗАЩО СИ ОЩЕ НА СВОБОДА вмест в ЗАТВОРА ??? ЗАЩО българската Прокуратура НЕ ИНФОРМИРА ежедневно тези европейски чиновници, ЧЕ ТИ СИ ПРЕСТЪПНИЦА И ДА ТЕ ОТЗОВАТ НЕЗАБАВНО, докога да чакаме, една БАНДИТКА да оплюва Б-я , ДОКОГАааа...
30.09.2020 19:06 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати