Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елена Йончева: Има договорка между Нинова и Борисов, БСП крепи ГЕРБ на власт

Политика

Елена Йончева: Има договорка между Нинова и Борисов, БСП крепи ГЕРБ на власт

Снимка:

Корнелия Нинова не я подкрепяла, не била и площада – доказателствата на Йончева

„Моето усещане е, че има договорка между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. БСП крепи ГЕРБ до изборите. Както виждате БСП стоят в парламента, вместо да са в момента на площада и при хората. Не може втората по големина партия в страната и първата по големина опозиционна партия да не набира сила от случващото се в момента.“ Това каза пред телевизия 7/8 евродепутатът Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в ЕП.

Доказателства за „договорката между Нинова и Борисов“, Йончева виждала в това, че лидерът на БСП не подписала сигналите, които Йончева внесла срещу премиера. Според нея е „логично, когато се внася сигнал срещу лидера на една партия, лидерът на опозицията да го подкрепи, ако не с подписа си, то поне със позиция“. „Това е важен политически знак. Но дори след това не съм чула нито веднъж г-жа Нинова да е поискала разследване на тези сигнали“, каза тя.

По думите ѝ всички трябвало да излязат на улицата.

Относно изтеклите записи на премиера Бойко Борисов тя напомни, че вече има анализ на американска лаборатория, която доказа, че това е гласът на Борисов. Но и по тази тема нито Нинова, нито колегите ѝ от БСП са реагирали.

„Г-жа Нинова не се интересуваше от това. Тя нямаше реакция за това. Когато вече се вижда, че има такъв анализ не може една действително опозиционна партия да мълчи. Има само един логичен извод, аз си го направих още миналата година, през май месец, че има договорка между Нинова и Борисов. Явно Нинова крепи Борисов до редовните избори, за да няма служебно правителство. До следващите избори ще се гарантира достатъчно спокойствие, каквото и да значи това“, бе категорична Йончева.

Относно изключването на Сергей Станишев от Изпълнителното бюро на БСП Йончева заяви, че БСП не може да се разграничава от лидера на ПЕС в Европа, който и да е той. По думите ѝ точно социалистическите партии в ЕС са подкрепили резолюцията на LIBE и на тях се разчита да подкрепят и представянето ѝ пред ЕК.

„Това което говоря е в полза на българската левица, защото мисля, че лявото може да изведе страната ни напред. В България по принцип сме леви, защото искаме силна социална политика, но трябва и силна дясна партия. Нинова трябва да излезе на площада“, каза Йончева.

По думите ѝ ГЕРБ не е, нито лява, нито дясна, нито либерална партия. „Тя е един бизнес модел, който е успял да се легитимира по някакъв начин. Това е една групировка. Това се вижда и от резолюцията на LIBE. Когато тази резолюция бъде обсъждана в понеделник и бъде гласуван в четвъртък означава, че вече в Европа не само ни чуват, но и ще вземат мерки“, заяви още тя.

„Огромна битка спечелихме, с това че успяхме да внесем тази резолюция в пленарна зала. Тази резолюция не е срещу България, а срещу начина на управление на страната ни, тя е в полза на държавата и за нейна защита“, каза Йончева.

„Не мисля, че БСП ще се прегърне с ГЕРБ. Говоря за г-жа Нинова и нейното отношение към ГЕРБ. Не мисля че БСП би приела такава коалиция, защото в БСП има смели и почтени хора, които няма да допуснат това“, каза още евродепутатът.  


Коментари (21)

кесо Абе, Ленче, кво се пениш толкоз и го увърташ по килифарски. Я ревни с цяло гърло това дето ти е на сърцето - "танковете на Путин да дойдат", че да ви докарат най-после тая жадувана путинска "демокрация". Само тогива шъ изритате банкянския диктатор, а ти лично шъ откъснеш яките топки на кака ви Курни с които толкоз се фука из парламента.
03.10.2020 13:20 / Отговор
Аут! Вещица!
03.10.2020 13:20 / Отговор
Най-напред Какво се случва с имунитета на Йончева? Снеха ли го в Европарламента? Заради участие в източването на КТБ.
03.10.2020 14:18 / Отговор
Източването на КТБ се случи под диктовката на Пеевски, Доган, Борисов, той искаше да срути цялата финансова система, като глашатаеше по медиите и всяваше паника, както и Цацаров. Това са виновниците.
03.10.2020 14:42
По болшвишки! Фейк новина от 14.18!
И няма нищо общо с Милийончева!
03.10.2020 14:46
Буй Парите къде са?,Защо Цецо се крие вече 6 години? От кого се крие?
03.10.2020 15:31
Иво Абе костоваците кога ще върнат заграбена България чрез Масовата им Приватизация от която Техноимпексова си сложи в джоба Техноимпекс бе другаре!?!?
04.10.2020 10:37
Хехехе, другарко Ленче... Баба ми, Бог да я прости, казваше: Комунистите по цяла нощ врат с Дявола в един казан и на сутринта родят нещо! Няма такива циркаджии като вас!
03.10.2020 14:18 / Отговор
Баба ти сигурно е била фашистка вещица.
03.10.2020 14:46
Йес! !4.46: фейк история на комунистите. У нас не е имало фашизъм!
03.10.2020 14:48
Хората казват Старата любов ръжда не хваща, та Ленчето винаги ще си защитава Сергейчо, и когато той е против някого, тя ще си го подкрепя.
03.10.2020 14:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още