Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елена Йончева: За БСП отминалите избори са голям провал

Политика

Елена Йончева: За БСП отминалите избори са голям провал

Снимка:

В момента Борисов е едно голямо ранено политическо животно, смята евродепутатът

„Зa вcички нac ,члeнoвeтe и cимпaтизaнтитe нa БCП, отминалите избoритe ca гoлям прoвaл“, каза пo бТВ eврoдeпутaтът Eлeнa Йoнчeвa.

„Това е удар не само срещу нас (симпатизантите на БСП – бел. ред.), това е удар и срещу България, защото България има нужда от силна лява партия, както и силна дясна“, посочи тя.

Йончева разкритикува ръководството на БСП и за някои събития от последните месеци.

Според нея не е било направено достатъчно, за да се позволи в Пътната агенция да бъдат направени проверки по съмнения за корупция. Тя отчете като грешка и липсата на ясна подкрепа към президента Румен Радев за следващ мандат, което се случи след парламентарния вот.

Според евродепутата,  БСП не е припозната като „партия на протеста“, защото не е взимала активно участие в недоволството на площада срещу правителството миналото лято.

Йончева не прие иронизиращите коментари относно дебатите с новите партии в парламента.

„В момента Борисов е едно голямо ранено политическо животно и битката срещу него и тази система тепърва предстои и това няма да е никак лесно. Но това, което виждаме в Народното събрание е добро, защото виждаме за първи път от много години един реален дебат между различни политически формации. Да, наистина – има емоции. Понякога ни се струва, че емоциите са в повече, но когато се води искрен дебат, не може без емоции. Йончева изрази опасения, че ако БСП получи мандат, ГЕРБ ще го подкрепят, а това „би било сериозен удар срещу всички леви хора в България. Надявам се, че дотам няма да се стигне“, каза още евродепутатът.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още