Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елеонора Митрофанова: Българите все пак са русофилски народ

Политика

Елеонора Митрофанова: Българите все пак са русофилски народ

Елеонора Митрофанова: Българите все пак са русофилски народ - Tribune.bg
Снимка:

Българите все пак са русофилски народ, казва посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова пред кореспондента на ТАСС в България Игор Ленкин. Интервюто е публикувано на страницата на посолството на Русия във Фейсбук.

„Не харесвам думата „русофили”, но въпреки това българите са хора, които имат много добро и грижливо отношение към Руската Федерация. Затова не е изненадващо, че имаше протести за премахване на санкциите, срещу закриването на руските телевизионни канали”, посочва руската посланичка.

На миналия 3 март Митрофанова сравни българското Освобождение с войната в Украйна.

В интервюто пред ТАСС тя казва: „Тук се празнува и ще се чества 145-та годишнина от Освобождението, тук Русия я обичат и помнят. Нашата съвместна история е най-добрият лобист на Русия, защото тук на всеки километър има паметник на руските войници, улици са кръстени на нашите герои. Тоест това само по себе си е най-силната част от нашите отношения.

Ако говорим за политически отношения и следващите избори, то не очакваме нищо интересно и нищо принципно ново от тези избори. Не мисля, че в момента отношенията ще се променят драстично. Всичко ще зависи от това какво ще се случи на бойните полета.

Напоследък в София и други градове на България се провеждат проруски акции, акции срещу въведените антируски санкции, които пречат на развитието. Вашата не дипломатическа, а лична оценка за подобни събития?”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети