Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елеонора Митрофанова с признание: Бих гласувала за Костадинов или с „Не подкрепям никого“

Политика

Елеонора Митрофанова с признание: Бих гласувала за Костадинов или с „Не подкрепям никого“

Елеонора Митрофанова с признание: Бих гласувала за Костадинов или с Не подкрепям никого - Tribune.bg
Снимка:

„Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам - за „Не подкрепям никого“ или Костадин Костадинов (бел. ред. лидерът на „Възраждане“)“. Това обяви руската посланичка в България Елеонора Митрофанова в интервю пред Мартин Карбоски.

„Защо бих постъпила така ли? Защото може би от всички да ги наречем условно опозиционни партии, той най-малкото изразява пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия. Не казва, че е за Русия. Мисля, че има балансиран подход във външната политика“, добави още Митрофанова.

Според нея Костадинов не представлява руските интереси в България. „Може би – „Русофилите“ на Малинов. Да, разбира се. Друг е въпросът, че не печелят нищо“, казва още Митрофанова.  Тя отрече Москва да финансира Малинов

„Ние от посолството не финансираме никого“.

Митрофанова подчертава, че Русия няма пари в момента да плаща нито на политици, нито на журналисти.

Руската посланичка направи и кратък анализ на политическата ситуация у нас: „В България, както и в болшинството европейските страни, се вижда разрив между населението и неговото мнение и политическия елит, който върви в мейнстрима, особено в американския мейнстрим. Историческите връзки, които съществуват в нашите отношения с България, не е възможно да бъдат разкъсани. Ще дойде време, когато всичко ще си дойде на място“, заявява Митрофанова.

„ГЕРБ е партия, която е била в управлението достатъчно дълго време, има своите силни страни, затова и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, как да го кажа- това е дракон, но свой дракон. ПП изгубиха доста от позициите си, но в коалиция с ДБ получиха добри проценти, но те също вече са познати лица“, казва тя. Митрофанова обяви, че хората искали да дойдат нови лица в политиката и направи забележка на партиите, които говорят, че обичат Русия, а трябвало да обичат България.

Митрофанова съобщи, че от началото на войната между Русия и Украйна България е доставила въоръжение на Украйна на сумата от 2 и половина милиарда долара.

„Вашият военно промишлен комплекс бележи ръст на печалбите приблизително 173%, в сравнение с миналата година“, допълни още тя.

Решение за започване на специалната военна операция е предизвикано от необходимостта да се пресече възможността за разполагане на територията на Украйна на въоръжени сили на САЩ и НАТО и да се осигури безопасността на Донецка и Луганска Народни Републики. Русия до последния момент се опитваше да избегне този конфликт. Съществуваха всички възможности за това. Западът обаче не осъзна сериозността на нашата загриженост и позициите ни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети