Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Димитров: Премиерът отговори на очакванията на хората

Политика

Емил Димитров: Премиерът отговори на очакванията на хората

Емил Димитров: Премиерът отговори на очакванията на хората - Tribune.bg
Снимка:

На много места може да има водни режими, ако няма дъжд и сняг

"Премиерът отговори на очакванията на хората да отвори темата за нова Конституция. Въпросът е, какво ще се направи и колко време ще продължи. През това време някой трябва да се грижи за хората", това заяви пред NOVA екоминистърът Емил Димитров.

Министърът изрази мнение, че мечтата на много депутати за пожизнен мандат е напът да се случи, ако има Велико народно събрание. Според него дребните детайли, които имат нужда от промяна биха могли да бъдат променени и от обикновеното Народно събрание.

По думите му догодина ще трябва да се вземат трудни решения. Кой ще ги вземе? На следващия министър изобщо няма да му е лесно.

Докато аз съм министър – моят мандат теоретично е до март, дотогава всичко ще е наред, но след това.

Източна България е зле – язовир Тича, язовир Ястребино, язовир Камчия са в критично състояния. Язовир Жребчево е празен от 15 години, последните 5 години не е получил никаква вода.

На много места може да има водни режими, ако няма дъжд и сняг. Крайно време е Пловдив и Хасково да се захранят от язовир Кричим. В Северна България има три града, които са към язовир Тича, а в него има вода за още две години.

Проблемите се заобикалят и оставят във времето. МОСВ ще подготви стратегия за управление на водите, заяви още Емил Димитров и посочи, че приоритети ще са Черноморието и система „Дунав”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети