Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Димитров-Ревизоро: "Капитан Андреево" е пиар акция на властта

Политика

Емил Димитров-Ревизоро: "Капитан Андреево" е пиар акция на властта

Емил Димитров-Ревизоро: Капитан Андреево е пиар акция на властта - Tribune.bg
Снимка:

"Капитан Андреево" е пиар акция на властта, коментира пред БНТ бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро. По думите му фитосанитарният контрол на пункта е проблем, който е решен на 80%, остават още 20.

"Би трябвало държавата да управлява тези фирми, които упражняват контрол на границата. Това е структура, която работи и Европа не е намерила проблем, а изведнъж решаваш да я пренаредиш - на това му казвам пиар акция", категоричен е бившият екоминистър. Според него за този казус важи принципът "има ли далавера - търси човек в София".

"Подобни фирми са касичка на този, който ги е наредил. Идват нови уволняват старите, това е постоянно подменяне на кадри. Качествените хора напускат, а после не искат да се върнат. Ситуацията става безконтролна. Съмнявам се, че хората, които счупиха държавата, ще се справят с това. Сега народът няма хоризонт пред себе си. Затова държавата действа по изпитания начин - като няма хляб, ще има зрелища. И започват акции на тази граница, онази фирма. Сега всички се борят за праймтайма, за да рекламират месец-два какви борци са за едно или друго. Притеснявам се като мине тази власт какво ще излезе за тях", предупреди Ревизоро. Той не можел да си обясни още защо след като миньорите са наши, въглищата - също, а токът е скъп.

"Спорът е как да се върнем към 2000 г. - да премахнем големите бази и да отидем на бензиностанциите. Истинските фирми с изправните цистерни обслужват веригите на бензиностанциите. В момента половината гориво у нас отива за Украйна заради големите приходи. Вървят украински камиони абсолютно неизпрани - ние сме един канал, в който върви гориво, кой печели не знам. Не е престъпление - завеждаш го тук и го изнасяш. Половината от цистерните, които влизат у нас не отговярат на евроизискванията", отбеляза Емил Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети