Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Димитров: Ще направя всичко възможно за Перник

Политика

Емил Димитров: Ще направя всичко възможно за Перник

Емил Димитров: Ще направя всичко възможно за Перник - Tribune.bg
Снимка:

"Ще търся по-голяма подкрепа. Има много предизвикателства, много задачи. Нямах и един час откакто съм застъпил и премиерът ми възложи нови задачи - да се включа към екипа, който е за министър Нанков, за г-н Караниколов, за кризата в Перник, за да се търси решение, да вляза в детайли и да окажа съдействие по линия на нашето министерство", каза за БНТ новият екоминистър Емил Димитров.

Той заяви, че ще направи всичко възможно за Перник. Димитров е подготвил доклад за това какви пари могат да се отпуснат на града по определени програми. "Може да се направи много за града, но трябва и от тях определена инициатива, не да чакат на готово", съобщи новият екоминистър.

Той обясни, че язовирът, който захранва Перник с питейна вода, го има от 50 години и той е предназначен за гражданите. В последствие е направен друг язовир, от който да се захранва промишлеността. В началото на 2000 години е преминато към употребата на питейна вода от яз. Студена.

"Този язовир винаги е стигал. Сега обаче не са разчели правилно нивата и водата изведнъж не стигна", уточни Димитров.

Той беше категоричен, че не иска да противопоставя работниците от "Стомана" и жителите на Перник. Димитров обясни, че водата, получена в завода, е платена и тези пари са били използвани за града.

С първата си заповед като министър той е командировал служители от Пловдив, упълномощил ги е за взимането на проверка, проби, лицензи, разрешителни, както и проби от отпадъци, ситуирани в Старозагорско.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ Бивш американски посланик беше казал за нашите политици -,,Един боклук си отива, веднага на негово место идва още по-голям боклук". Да назначиш хореограф за министър на екологията е все едно да назначиш икономист за министър на здравеопазването или пожарникар за министър председател.
15.01.2020 21:19 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети