Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Димитров: В МОСВ аз имам право да уволнявам, а не зам.-министърът

Политика

Емил Димитров: В МОСВ аз имам право да уволнявам, а не зам.-министърът

Емил Димитров: В МОСВ аз имам право да уволнявам, а не зам.-министърът - Tribune.bg
Снимка:

При него не е идвал никой, за да се оплаче, че срещу него е упражнен натиск от страна на зам.-министъра, посочи още Димитров

„Не мога да коментирам ареста на заместник-министъра на околната среда и водите. Аз помогнах за всичко, което поиска от мен прокуратурата вчера”. Това заяви министър Емил Димитров в пред Нова ТВ.

Той обясни, че няма право да иска оставката на зам.-министър и че това е в правомощията на премиера.

От прокуратурата вчера обявиха, че зам.-министър Красимир Живков е оказвал натиск върху служители в МОСВ и тези, които са оказвали да съдействат са били освобождавани или принудени да напуснат.

Министър Емил Димитров обаче посочи, че това не е така.

„В Министерството аз имам правото да уволнявам, а не заместник-министърът“, заяви той. В регионалните структури уволненията са извършват от директорите. По думите му, Димитров е уволнил хора, от чиято работа не е доволен и част от тях сега дават показания.

„Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се оказа, че има – една жена, миналата година, която се е справяла слабо с дейността си. Тя обаче не е отговаряла за тези неща”, коментира още Димитров.

Той каза още, че при него не е идвал никой, за да се оплаче, че срещу него е упражнен натиск от страна на зам.-министъра. „Не виждам как може да притиснеш някого, защото нещата минават през няколко човека. Още повече, че нотификациите са от чужбина”, категоричен беше ресорният министър.

На въпрос дали има създадени условия да не се проверява и да се гори или третира нещо, което е забранено, той отговори така: „Аз платих от джоба си един център, който да наблюдава вноса в България. Не ми е било детска мечта. Както сега има 240 депутати – да дойде по-достойният изобщо няма да го бавя. Но някак си все на мен се случва”, обясни той и допълни, че е коментирал проблемите, притесненията и какво предстои да се направи с главния прокурор и премиера.

Министърът на околната среда и водите подчерта, че е създадена стройна схема – заводите, които са горили отпадъци, вече няма да го правят. „Оставили сме циментовите заводи само на три места, където да контролираме. Имаме редица усилия”, заключи Емил Димитров.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети