Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Димитров: Загубихме 1, 2 млрд. лева частна инвестиция за завод за горене на отпадъци

Политика

Емил Димитров: Загубихме 1, 2 млрд. лева частна инвестиция за завод за горене на отпадъци

Емил Димитров: Загубихме 1, 2 млрд. лева частна инвестиция за завод за горене на отпадъци - Tribune.bg

Бившият екоминистър Емил Димитров коментира първите стъпки на новия ресорен министър Асен Личев

Загубихме 1 милиард и 200 милиона лева частна инвестиция. Това е най-голямото престъпление, което се случи, заяви Димитров.

"Молех и Мая Манолова, и предишния парламент, и сегашния министър да не се изказват по отношение на вноса и износа на отпадъци в България, защото трупаме непрекъснато огромни камари с боклуци. Те седят на пирамиди, трябва да има завод за изгаряне на боклуци в София, в Северна и Южна България. Имахме чуждестранна инвестиция за 1, 2 млр. лева във Варненско, в Девня хората казаха съжаляваме, неясна политическа среда, другаде ще го правим. Защо трябваше да я губим, сега държавата ще дава парите", коментира още  Димитров пред БНТ.

Според него се задава проблем с българските отпадъци.

"Боклуците се трупат и добре, че циментовите заводи ги изгарят, ако те спрат ще стане един огромен боклукчарник в България", коментира той.

"Първото, което направиха е заради отпадъците казаха, че ще затворят границите. Държа да кажа, че Черно море, Турция, РС Македония, Сърбия са европейски външни граници. Като ги затвориш, правиш балкански шенген. Това е лош сигнал към инвеститорите", заяви Емил Димитров, бивш министър на околната среда и водите.

Второто голямо постижение е пристанище на Капитан Андреево, на река Марица. Там поставиха условие Гърция и Турция да се разберат Марица да стане плавателна до морето.

"Извинявай за два месеца си министър, ще затвориш двете български пристанища, ама ще откриваш някакво ново на Марица... В момента да кажеш, че Гърция и Турция да се разберат и ще направят Суецки канал от морето до Капитан Андреево?", заяви Димитров.

Той коментира и забраната за строителство по цялото Черноморие.

"Поне 1000 дела и поне 3-4 млрд. лева обезщетение всяка година. Предвиждам вълна от дела - това ще са кметове, общините, частна собственост. Добрич, Варна и Бургас да си знаят какво ги чака".

Относно заповедта за спирането на тунела под Петрохан Димитров заяви: "Цяла Северозападна България чака нещо да се случи".

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

attropo вонливия хаскьовлийски чорап и хунтата на лиляво-пембяните ПРОСТАЦИ са на власт!
Какво друго да очакваме от тези некадърни,лъжливи,крадливи и неможещи копИлета?
06.06.2021 15:28 / Отговор
Inter "Молех и Мая Манолова, и предишния парламент, и сегашния министър да не се изказват по отношение на вноса и износа на отпадъци в България, защото трупаме непрекъснато огромни камари с боклуци. "
Намерил си църква да се кръстиш !!
Ми те нали точно от това се хранят бе, простодушни ми Димитров. Схемата е много проста - ДругарА райдеф му се плаща от другарА бабоков да назначи еди-кой си за посланик в някое си посолство - да речем италианското.
06.06.2021 18:10 / Отговор
Inter Посланика (човека на бабоков) започва да ръчка търговския аташе да развива дейност. Търговския аташе козирува и намира едни "наши" хора, условно ще ги наречеч cosa nostra които въртят бизнеса с боклука. Там са сериозни парите, особено когато се касае за радиоактивни и други опасни отпадъци. Сделката е сключена с фирма на дрогаРА бабоков (какво съвпадение) и боклука пристига в България и се заравя съвсем нелегално някъде, където незабавно започва да трови природата. Северозападнала България е особено подходящ терен, защото там контрола е сведен до нула. Оттук нататък всеки с малко повече въображение ще се сети каква е веригата от прецедента към бабшкяните, Маите манолови и другата дребна сволоч
06.06.2021 18:11

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати