Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Радев: ЕК е запозната с проекта за нова Конституция в България

Политика

Емил Радев: ЕК е запозната с проекта за нова Конституция в България

Емил Радев: ЕК е запозната с проекта за нова Конституция в България - Tribune.bg

Видяхме една много положителна оценка от страна на зам.-председателя на Еврокомисията Вера Йоурова. Тя ясно заяви, че България е изпълнила критериите по механизма. Очаква се комисията да излезе с официално становище за прекратяването му. Това коментира Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/EНП в Сутрешния блок на БНТ.

"Стана ясно, че ЕК е запозната с проекта за нова Конституция. А България, за да изпълни оставащите препоръки, са нужни наистина и конституционни промени. Това не може да стане с обикновено законодателство. Ако искаме да изпълним тези препоръки изцяло, трябва да пристъпим към тези конституционни промени и да търсим консенсус", заяви още той.

"Ние реформи трябва да правим не защото има някакъв механизъм или защото европейските ни партньори ни наблюдават. Реформи трябва да правим заради българските граждани и заради ситуацията в България. Тези реформи трябва да бъдат както в съдебната система, така и в борбата с корупцията, с налагане на пълно върховенство на закона в страната", заяви още евродепутатът.

Вера Йоурова изрази тревога за състоянието на медиите в целия ЕС, включително в България, потвърди Радев. "Това е основен проблем и се задълбочи в периода на криза с COVID-19. Европейската комисия винаги ясно е заставала на позицията, че се подкрепят мирните протести, това е начин на изразяване в една демократична държава. Такива са и протестите в България и по никакъв начин те не трябва да бъдат смесвани с насилие и от двете страни - протестиращи и правоохранителни органи", коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети