Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Радев: С нови правила за документите спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно

Политика

Емил Радев: С нови правила за документите спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно

Емил Радев: С нови правила за документите спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно - Tribune.bg
Снимка:

„Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент сложи край на апостилите и нуждата от легализация на официални документи в ЕС. С новите правила спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно. Освен че няма да се налага да плащат около 100 евро на документ, хората, които работят, учат или живеят в друга държава-членка, вече няма да тичат по различни институции заради акт за раждане, удостоверение за семейно положение или постоянен адрес например“. Това заяви евродепутатът Емил Радев.

Той увери, че ще се бори при преразглеждането на нормативния акт след 2 години да се въведе и автоматично признаване на дипломите и удостоверенията за квалификация, както и на документи като решения на ТЕЛК и актуално състояние на фирмите.

„В следващия Европарламент е важно да защитим предвиждания за България бюджет от 18 млрд. лв. за новия програмен период. Това означава повече средства за обновяване на пътища и площади, за осъществяване на програми за заетост и обучение на младите хора, за подкрепа на бизнеса, така че да стане по-конкурентоспособен и да се повишават доходите”, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети