Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Соколов: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една монета

Политика

Емил Соколов: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една монета

Емил Соколов: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една монета - Tribune.bg
Снимка:

„Няма да се изненадам третият мандат да отиде в ДПС или в ИТН“, казва политическият анализатор

„Изпаднахме в леко абсурдна ситуация да бъде свалено едно правителство, след което хората, които са го свалили, да кажат – нека да не ходим на избори сега, включително ГЕРБ, включително ИТН.“ Този коментар направи пред БНР политическият анализатор Емил Соколов.

„Смяната на Кирил Петков с Асен Василев по-скоро препотвърждава досегашната линия на „Продължаваме Промяната“ и даже я затвърждава. Това е по-скоро символичен жест – ние сме готови на много малки отстъпки, ще сменим кандидата за премиер, но генералната линия по отношение на Русия, на финансовата политика и т.н. ще остане същата“, заяви Соколов.

Според Соколов шансът да се състави кабинет на този етап е 50:50.

„По всяка вероятност допълването ще стане от депутатите на ИТН. Вчера г-н Трифонов написа доста сърцераздирателен пост, в който пожелаваше на Кирил Петков и Асен Василев да се задавят с власт. Това звучеше като че ли г-н Трифонов е поставен пред свършен факт. Разговорите, които са водени с депутатите му, по реакцията му, изглеждаше сякаш са били продуктивни за ПП“, каза той.     

Партия ИТН върви към абсолютен разпад, смята Емил Соколов.

Анализаторът е на мнение, че коренна промяна в следващия кабинет няма да има, но „ще има тук-таме кадрови промени“.

„Кирил Петков и Асен Василев в крайна сметка са двете страни на една и съща монета. Те работят в страхотен синхрон“, категоричен е политическият анализатор.

„Дори да има леки кадрови промени, най-вероятно ще видим даже втвърдяване на курса, който от ПП следваха досега“, прогнозира той.

„Ако някъде ще има напрежение и сблъсък, ще е свързано с Министерството на земеделието“, посочи анализаторът.

„Няма да се изненадам третият мандат да отиде в ДПС или в ИТН. При БСП не мисля, че ще отиде. Ако ПП не могат да съставят правителство, това значи, че и БСП няма да успее, защото коалицията там е една“, категоричен е Емил Соколов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати