Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Енергийният министър обясни рокадите в „Булгаргаз“ с резултати от проверката на БЕХ

Политика

Енергийният министър обясни рокадите в „Булгаргаз“ с резултати от проверката на БЕХ

Енергийният министър обясни рокадите в Булгаргаз с резултати от проверката на БЕХ - Tribune.bg
Снимка:

Той увери, че времето щяло да покаже какво ще се промени в дружеството

Министърът на енергетиката обясни решението си за промени в целия борд на „Булгаргаз“ със стартиралата проверка от БЕХ: „Колегите вследствие на данните, които са събрали, както и някои допълнителни неща и текущата ситуация с цените на топлоснабдяването, са взели това решение“, каза Александър Николов в „Тази събота“ по бТВ. 

Той обаче не пожела да каже какво е установила въпросната проверка, но отбеляза, че холдингът трябва да взема рационални решения за дружествата под „неговата шапка“.

„По-скоро решението е взето на база това как е можело да се управлява дружеството и да се защитава обществения интерес“, коментира Николов.

По думите му няма връзка между акцията на ДАНС в „Булгаргаз“ и освобождаването на ръководството на дружеството, но отбеляза, че не знае каква е причината за проверката на Агенцията.

Николов все пак посочи, че в последно време много се е говорило за допълнителни доставки на газ от Азербайджан и е имало писмо, че такива доставки са били възможни.

„Относно цената обаче, понеже дружеството е поело някои ангажименти,  тя не може да съответства на цената по дългосрочния договор поне до 1 юли 2022 г.“, каза Николов.

Какво ще се промени в „Булгаргаз“ след смяната на ръководството, времето щяло да покаже, каза енергийният министър.

В министерството разглеждат и вариант на спиране на доставките на газ заради напрежението между Москва и НАТО, но според него такъв вариант е малко вероятен, защото „както Европа е зависима от газа, така и Русия е зависима от плащанията за него“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети