Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Енергийният министър прекратява меморандума с Gemcorp

Политика

Енергийният министър прекратява меморандума с Gemcorp

Енергийният министър прекратява меморандума с Gemcorp - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на енергетиката Александър Николов  прекратява меморандума с Gemcorp, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Министър Николов предприе необходимите действия за прекратяване на меморандума с Gemcorp Holdings Ltd и IP3", посочват от ведомството. Подчертава се, че това е в изпълнение на решение от оперативно заседание на Министерския съвет от 20 юли 2022 г.

"Министърът на енергетиката Александър Николов изпрати уведомление до Gemcorp Holdings Ltd и IP3 за прекратяване по взаимно писмено съгласие на сключения на 23 март 2022 г. необвързващ меморандум за разбирателство. Заедно с уведомлението, на страните е изпратено и подписано от министъра на енергетиката допълнително споразумение, което урежда отношенията във връзка с прекратяването на меморандума", отбелязват от енергийното министерство.

Прекратяването става седмица след като правителството в оставка взе решението. От тогава до сега трябваше да се случи и изслушването на Кирил Петков, финансовият министър в оставка Асен Василев и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов. Те обаче не се явиха на предвиденото заседание на 22 юли.  Асен Василев се оказа и в отпуск.

Асен Василев се крие от комисията за Gemcorp

Отмениха заседанието за Gemcorp, изслушват Петков, Василев и Николов във вторник

Припомняме, че разследване на авторитетното британско издание „Файненшъл таймс“ разкри връзки между Gemcorp и високопоставени официални лица и олигарси от Русия.

Financial Times: Връзките на лондонската компания Gemcorp Capital с Русия


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп