Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Енергийното министерство за Кирил Петков: Твърденията му не отговарят на истината

Политика

Енергийното министерство за Кирил Петков: Твърденията му не отговарят на истината

Енергийното министерство за Кирил Петков: Твърденията му не отговарят на истината - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на енергетиката  разпространи прессъобщение с което отговя на думите на Кирил Петков, че служебното правителство не е осигурило повече слотове за разтоварване на поръчания от предишното правителство втечнен газ.

"С учудване разбрах, че комуникацията с гръцкото правителство е била много вяла и не е имало истински напън да се намерят слотове. Толкова добри и договорени кораби бяха просто оставени, вместо да бъдат купени за българската зима", коментира бившият премиер Кирил Петков пред БТВ.

Отговорът на думите му от Министерството на енергетиката не закъсня:

"Във връзка с твърденията на бившия прмиер Кирил Петков, че е имало свободни слотове в Гърция, но служебното правителство не е използвало възможността, подчертаваме, че това не отговаря на истината. Ако беше така, то буди съмнение защо редовното правителство просто не ги е потвърдило.

Капацитетът на слотовете в Гърция отдавна е зает от частни компании, които го препродават, но на значително по-високи цени. В тази връзка е странно и друго твърдение на Кирил Петков, а именно, че се е свързал с гръцкия енергиен министър, който по същество няма как да влияе на свободния пазар на слотове.

Неуреденият от предишното правителство въпрос със слотовете е видим и от писмо на бившия директор на "Булгаргаз" до Министерството на енергетиката от 27.07.2022 г. В него се твърди, че слотове за посочените количества не се предлагат на Ревитуса, а цените за капацитет на интерконектора Кулата/Сидирокастро са достигнали четири пъти първоначалната стойност на оператора."


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати